Google’s Voice Access: Το Android «ακούει» τις εντολές σας

Ξεχάστε τη χρήση του Android με τα δάχτυλά σας.

Η Google μας συστήνει το Voice Access beta, μια εφαρμογή -προς το παρόν σε πειραματικό στάδιο- που χρησιμοποιεί την αναγνώριση ομιλίας με απώτερο σκοπό η φωνή σας να ελέγχει απόλυτα τις Android συσκευές σας.

Πρόκειται για μια νέα
προσθήκη που, όπως αναφέρει η υπεύθυνη του τμήματος accessibility engineering της Google, Eve Andersson, έχει σχεδιαστεί κυρίως για όσους έχουν δυσκολία στο χειρισμό της οθόνης, είτε επειδή ανήκουν στα άτομα με ειδικές ανάγκες, είτε επειδή η συσκευή τους αντιμετωπίζει βλάβη.Χαρακτηριστικό είναι ότι εάν ο χρήστης δώσει την εντολή «open Chrome» ή «go home» στο Android του, θα μπορέσει να περιηγηθεί στο τηλέφωνο. Επίσης, εάν πει: «click next» ή «scroll down», θα αλληλεπιδράσει με την οθόνη.Από τη στιγμή που ο χρήστης ενεργοποιήσει το Google Voice Access, κάθε στοιχείο της οθόνης, από εικονίδια εφαρμογών, μέχρι text fields και icons αναζήτησης αποκτούν έναν αριθμό. Έτσι, μπορείτε να «πατάτε» το κουμπί, προφέροντας απλώς το νούμερο που έχει πάνω.

Η Voice Access beta αποτελεί κομμάτι της προσπάθειας της Google να βελτιώσει την τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας. άλλωστε, πέρυσι η εταιρεία δήλωσε ότι το ποσοστό σφάλματος αναγνώρισης από το Google Voice είχε μειωθεί κατά 50 τοις εκατό.

Η beta έκδοση του app στο Play Store έχει ήδη κυκλοφορήσει, αλλά αυτή τη στιγμή, όλες οι θέσεις για το «τεστάρισμά» της έχουν καλυφθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα