6 smartphones και “μικρά” και low budget

Γνωστά και ως συσκευές για… μικρές τσέπες: με οικονομική τιμή και κομψό design.

Με οθόνη από 3,2 έως 4,5 ίντσες, τα “μικρά” smartphones της αγοράς γυρίζουν την πλάτη στη μόδα των phablets και διευκολύνουν τη χρήση με το ένα χέρι. Κυρίως, όμως, ελκύουν όσους ψάχνουν ένα “μαζεμένο” κινητό, με προσιτή τιμή και specs που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες. Για όσους βρίσκονται διαρκώς εν κινήσει, οι παρακάτω “έξυπνες” συσκευές θα τους συντροφεύουν

παντού…

Panasonic T35

Δυο κάμερες (2MP και VGA) και… δυο κάρτες SIM! Η TFT 4» οθόνη του τετραπύρηνου ή αλλιώς του “μικρού” Panasonic T35, ανάλυσης 800×480 pixels, θα καλύψει τις καθημερινές σας ανάγκες για apps και 3G σερφάρισμα. Για να μην το αποχωρίζεστε από την τσέπη του σακακιού σας, έχει πάχος μόλις 1,05 εκατ.! Παράλληλα, ξεχωρίζει και με την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου στα 32GB μέσω micro SD για να μην σβήσετε καμία photo.

Vodafone Smart first 6

Η “έξυπνη” Vodafone επιλογή με… φθηνό budget και οθόνη 4 ιντσών! Έρχεται με ανάλυση 480 x 800 pixels και “ταιριάζει” σε όσους ψάχνουν ένα πιστό κινητό, που δεν θα κάνει δύσκολη τη ζωή τους. Το Vodafone Smart first 6 έρχεται με βάρος μόλις 110γρ, βολικό μέγεθος και “τρέχει” με διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.0GHz. Η μνήμη του επεκτείνεται στα 32GB και η πίσω κάμερα -με σταθερή εστίαση στα 2MP- θα σας αφήσει να “αιχμαλωτίσετε” τη στιγμή.

Samsung Galaxy Trend 2 Lite

Με πάχος μόλις 1,07 cm, το Galaxy Trend 2 Lite είναι τόσο λεπτό που χωράει σε κάθε τσέπη. Με 4άρα οθόνη, ανάλυσης 800 x 480 pixels, το βολικό smartphone ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή στα 1,2GHz και υποδοχή κάρτας micrο SD έως 64GB για να ξεχάσετε το delete. Για την κατηγορία της τιμής του, εντυπωσιάζει με την 3MP κάμερά του, η οποία διαθέτει και flash για τις νυχτερινές λήψεις σας. Άλλωστε, όπως μαρτυρά το όνομά του, είναι “τάση”.

LG K4

Μια entry-level συσκευή που ξεκίνησε ανήκει στην κατηγορία “φρέσκιας κυκλοφορίας” στην Ελλάδα, κερδίζοντας το κοινό με τη 4,5» ζωντανή FWVGA οθόνη του, που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το πλαίσιό του (bezel),το 4G ίντερνετ και τον τετραπύρηνο επεξεργαστή. Η LG είπε “ναι” στο κομψό design και τα χαρακτηριστικά UX της κάμερας, όπως είναι οι Gesture Shot και Flash για τις φωτογραφίες selfie. Η βασική του κινείται στα 5MP, ενώ η εμπρόσθια στα 2MP.

Huawei Ascend Y330

Άκρως οικονομικό για όσους ψάχνουν μια αξιόπιστη Huawei συσκευή. Η 4άρα WVGA οθόνη του Ascend Y330 είναι όσο μικρή χρειάζεται για να μην κουράζετε τα μάτια σας και τόσο μεγάλη, ώστε να μπορείτε να βλέπετε βίντεο και να κάνετε log in στα social media. Η κύρια κάμερα των 3MP δεν στερεί την ανάγκη για φωτογραφικά “κλικ”, ενώ εκτός από το Android λειτουργικό του, οι ταχύτητές του οφείλονται στον διπύρηνο επεξεργαστή (στα 1,30GHz).

Sony Xperia E3

Λεπτό, ανθεκτικό και έτοιμο για 4G σερφάρισμα στην 4.5″ οθόνη του, η οποία προχωρά με ανάλυση 854 x 480 pixels. Το “ατού” του είναι η εύκολη χρήση με το ένα χέρι και η προστασία της οθόνης από γρατζουνιές. Όσον αφορά την κάμερα, τώρα, γράφει βίντεο HD, τραβά photos με ανάλυση 5MP και κινείται με HDR και autofocus. Οι υψηλές επιδόσεις του, ωστόσο, στηρίζονται στον τετραπύρηνο επεξεργαστής που “δουλεύει” στα 1,2 GHz, χωρίς να εξαντλεί την μπαταρία που φτάνει τα 2330mAh.

Keywords
Τυχαία Θέματα