Υποβαθμίζει την Αθήνα η Moody’s – «Πληρώνει» για δάνεια που ελήφθησαν το 2010

Οι οίκος Moody’s ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει την Αθήνα στην κατηγορία C από Caa3, χωρίς να δίνει εκτίμηση για το outlook.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η απόφαση ελήφθη από στοιχεία που δείχνουν πιθανότητα πτώχευσης ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η αξιολόγηση της Αθήνας βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με την αξιολόγηση της Ελλάδας.

«Η

απόφαση για υποβάθμιση ελήφθη στη σκιά της πρόσφατης αποκάλυψης περί ποινών για μη δεδουλευμένους τόκους οι οποίοι προήλθαν από ανεξόφλητη πληρωμή, ύψους 29,5 εκατ. ευρώ για ένα δάνειο που έληγε το 2010», αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's και σημειώνει ότι η Αθήνα έλαβε πρόσφατα ένα ακόμη δάνειο, 10ετούς διάρκειας, από μια άλλη κρατική τράπεζα, με στόχο να καλύψει μέρος των τόκων που έπρεπε να καταβάλλει στην ΑΤΕ τράπεζα η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, «η Αθήνα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έντονες δημοσιονομικού χαρακτήρα πιέσεις τα τελευταία χρόνια, λόγω του εύθραυστου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κινείται η κυβέρνηση της χώρας και στη σκιά της αδυναμίας άντλησης ίδιων εσόδων».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα