Υπουργός για Δελφινάριο: 5+1 παρεμβάσεις του Δημήτρη Μάρδα που… πάνε επιθεώρηση

Πούσαι ρε Αριστοφάνη όταν σε χρειαζόμαστε; Καθώς το καράβι βουλιάζει και η Πρώτη Φορά Αριστερά θα αποτελέσει για τις επόμενες γενεές, εθνικό αφήγημα, κορωνίδα της παρόλας και λαϊκισμού της φυλής τούτης πρέπει να παραβλέψουμε την πραγματικότητα και να δούμε την ουσία. Πολλά φυντάνια ξεπετάχτηκαν από αυτήν την ιστορία. Τα περισσότερα τα ξεχνάμε γρήγορα, άλλα τόσα δεν θέλουμε να τα θυμόμαστε ένα όμως έχει καταφέρει να κερδίσει την καρδιά μας. Ο Δημήτρης Μάρδας.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Ο υφυπουργός Εξωτερικών εδώ και λίγους μήνες έχει καταφέρει με τον κοσμοθεωρία του, το κοσμοείδωλο

στο οποίο πιστεύει και τα επιχειρηματικά του σχέδια για ανάταξη της οικονομίας της Ελλάδος, να εξασφαλίσει μία πολυετή καριέρα για το πέρας της πολιτικής του διαδρομής. Στο Δελφινάριο. Όχι δεν μπορείς να νευριάσεις με τα όσα λέει. Άλλωστε δεν έχει το #κατέβηκαπότοβουνό στυλ του Παύλου Πολάκη [περισσότερα ΕΔΩ].

Ας έρθουμε όμως στο προκείμενο. Μόνο σε επιθεωρήσεις σε υπαίθρια θέατρα της επαρχίας θα μπορούσαν να ακουστούν όλα όσα έχει εκστομίσει ο κ. Μάρδας. Τι θερινό Νταβός σε ελληνικό νησί, τι Beyonce στην Ελλάδα, τι εμβάσματα για τις σπουδές της κόρης στο εξωτερικό που ποτέ δεν έγιναν, τι πρόσφυγες-επενδυτές, τι capital controls ξεχασμένα (λίγες ώρες πριν το λουκέτο της Ηλεκτρονικής Αθηνών); Ο Δημήτρης Μάρδας δεν «μασάει» και στηρίζει τα λεγόμενά του μέχρι τέλους.

Το θερινό μας το γκαβός, συγγνώμη Νταβός

Το συγκεκριμένο έργο έχει να κάνει με την δημιουργία ενός «παγκόσμιου συνεδριακού κέντρου» στην νήσο Αιγιλεία. «Αθροίζοντας το σύνολο των δωματίων μπορούμε να φτάσουμε -κατά την άποψή μας-, ως ένα σύνολο εξυπηρέτησης 6.000 συνέδρων, οπότε καλύπτουμε ένα μεγάλο συνέδριο... Το νησί αυτό αποκαλείται "τζάκι της τέχνης και της επιστήμης". Σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα συνεδριακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας, όπου θα έρχονται άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου... Το σημαντικό θα είναι ότι καθώς τα κράτη θα έχουν χτίσει τη συγκεκριμένη εστία, θα έχουν κάθε ενδιαφέρον να κρατούν γεμάτη την εστία τους, ακόμη και σε περιόδους που δεν θα υπάρχουν συνέδρια...» είχε πει σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 τον Οκτώβριο του 2015.

Στην ίδια συνέντευξή του κοστολόγησε το έργο στο 1,6 έως 2 δισ. ευρώ το πολύ, χαρακτηρίζοντάς το, «μη μεγάλο» για τα σχέδια της κυβέρνησης. Εντάξει, η καζούρα ήταν αρκετή αν σκεφτεί κανείς τις προτεραιότητες της χώρας, όμως και ο ίδιος δεν αφήνει τίποτα να ξεχαστεί. Τον Απρίλιο του 2016 και συγκεκριμένα στις 14 του μηνός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέρχεται λέγοντας πως την ιδέα του κατέκριναν μόνο οι λάτρεις της μιζέριας. Τα ωραία όμως δεν είναι αυτά… Ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε το «θερινό Νταβός» ένα φαραωνικό έργο του κόστους 9,6 δισ. ευρώ. Η διαφορά δηλαδή σε σχέση με πριν έξι μήνες άγγιξε τα 8 δισ. ευρώ! Εάν πληρώναμε ένα ευρώ φόρο για τις πομφόλυγες του Μάρδα θα ξεχρεώναμε το χρέος.

Beyonce, αγάπη μου, φέρε μας κανά ευρώ

Μετά την αποκάλυψη ότι το νησάκι της Αιγιλείας, απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας, θα επιχειρηθεί να μετατραπεί σε «θερινό Νταβός», ο υφυπουργός Εξωτερικών, ξεδίπλωσε τα νέα σχέδια του για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Πάμε πίσω πάλι στον περασμένο Οκτώβριο όποτε και βλέπουμε τον κ. Μάρδα να συζητά με την υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, την ιδέα μίας νέας καμπάνιας προβολής της χώρας με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

Όσο για τις «φωνές υψηλού επιπέδου» που θα μπορούσαν να επιστρατευτούν για να διαφημίσουν τη χώρα μας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ο Δημήτρης Μάρδας θα «έβλεπε» την Beyonce, ακόμη και τη Shirley Bassey.

Για την κόρη μου την… σπουδάστρια

Μπαίνοντας στον τηλεφωνικό θάλαμο του Δόκτορος Who, ταξιδεύουμε ακόμα πιο πίσω, στον Μάιο του 2015, τότε που κατηγορήθηκε για έμβασμα 80.000 ευρώ στο εξωτερικό. Ο ίδιος άστραψε και βρόντηξε και αποκάλυψε πως όντως έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό, αλλά όχι 80.000 ευρώ. Ο κ. Μάρδας είπε ότι έχει μεταφέρει μικρότερο ποσό σε τράπεζα του εξωτερικού, που προορίζεται για τις σπουδές της κόρης του στις Βρυξέλλες.

Επί επτά ημέρες ο -τότε- αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με δηλώσεις του έδινε διαφορετικές απαντήσεις για το πότε έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό.

Στην αρχή δήλωνε ότι τα κατέθεσε τον περασμένο Οκτώβριο μετά τον Ιανουάριο κατόπιν στο τέλος του 2014 και κατέληξε ότι έβγαλε 40.000 ευρώ τρεις ημέρες πριν τις εκλογές ενώ η κόρη του ακόμη δεν είχε τελειώσει τη σχολή της στη Θεσσαλονίκη για ένα μεταπτυχιακό που θα άρχιζε 4 μήνες μετά.

Έλα Αλέκο, θυμάσαι τα capital controls;

Όχι αυτό δεν το είπε ο Αλέκος της Ηλεκτρονικής Αθηνών, αλλά ο Μάρδας. Ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις στενάζουν και προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που έχει προκύψει από τα capital controls, ο υφυπουργός Εξωτερικών, με όλο το θράσος ή την άγνοια που τον διακατέχει δήλωσε πως ούτε οι τουρίστες δεν θυμούνται πλέον τα capital controls. Οι τουρίστες που ούτως ή άλλως δεν υπόκειται σε αυτούς τους περιορισμούς.

Λίγες ώρες αργότερα η Ηλεκτρονική Αθηνών κηρύσσει πτώχευση τονίζοντας πως ένα από τους βασικούς παράγοντες που εμπόδισαν την εξυγίανση της εταιρείας ήταν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

Πάμε πόλεμο;

Από τις πιο εμπνευσμένες παρεμβάσεις του Δημήτρη Μάρδα είναι αυτή κατά την οποία ασχολήθηκε περισσότερο με το χαρτοφυλάκιό του (υφυπουργός Εξωτερικών) παρά με τα χρήματα. Έτσι στην προσπάθειά του αυτή μάλλον παρολίγον να βάλει την χώρα σε μπλεξίματα αφότου ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε την Τουρκία με πόλεμο!

Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κινούμενο τσίρκο, οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγες ώρες μετά το διπλωματικό φιάσκο στη Σμύρνη, όπου ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα δικαιολόγησε ωμά τις συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου δείχνοντας παράλληλα απρόθυμος για την άρση του «casus belli».

Ο κύριος Μάρδας, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ερωτηθείς για τα όσα είπε ο κ. Νταβούτογλου, είπε ότι «κάθε φορά που έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, εμείς κάνουμε τις «νότες», οι οποίες χρειάζονται στα όργανα, τα οποία θα πρέπει να παραλάβουνε αυτές τις «νότες»... Και έτσι συνεχίζεται αυτή η ιστορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος... Διαφορετικά, πόλεμος!».

Γιατί δεν το σκεφτήκαμε πιο πριν; Οι πρόσφυγες θα μας σώσουν

Για το τέλος αφήσαμε το απαύγασμα της ελαφρότητας, την κορωνίδα της απερισκεψίας, τα θεμέλια της καταστροφής και την επιβεβαίωση της καρπαζιάς στο ζνίχι*. Ο Δημήτρης Μάρδας, αγνοώντας την τραγική κατάσταση τόσο του προσφυγικού ως ζήτημα αλλά και της αθλιότητας μέσα στην οποία ζουν οι πρόσφυγες, είπε πως ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να αντιμετωπιστούν με εύνοια από την Πολιτεία εάν έχουν 250.000 ευρώ να επενδύσουν στην χώρα.

Μάλιστα. Ο πρόσφυγας λοιπόν ο οποίος δεν θέλει να μείνει ούτε μισή μέρα στην Ελλάδα αλλά είναι εγκλωβισμένος εδώ, όχι μόνο θα μείνει κι άλλο, αλλά θα επενδύσει τα χρήματά του στην ελληνική σοβιετική πραγματικότητα. Πρόσφυγας είναι όχι μαλάκας για να ζήσει τον εφιάλτη του να έχεις ελληνικό ΑΦΜ.

* Ζνίχι: Η μοναδική λέξη που ξεκινά από “ζν” σημαίνει το πίσω μέρος του λαιμού, ο σβέρκος, ο αυχένας. Πρόκειται για λέξη της παλιάς δημοτικής που την βρίσκουμε σε πολλές ομηρικές μεταφράσεις. Εμφανίζεται και σε παροιμίες, όπως : «το φιλότιμο μαυρίζει το ζνίχι».

The post Υπουργός για Δελφινάριο: 5+1 παρεμβάσεις του Δημήτρη Μάρδα που… πάνε επιθεώρηση appeared first on KoolNews.

Keywords
δελφιναριο, capital controls, το νησι, στυλ, beyonce, ελλαδα, capital, αθηνα, συγκεκριμένο, χρεος, νέα, ελενα, τραπεζες, βρυξέλλες, εκλογες, θεσσαλονικη, λύση, ηλεκτρονική, πτώχευση, συριζα, τσιπρας, νατο, αφμ, σημαίνει, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, εκλογες 2014, εκλογες 2015, πτώχευση, ηλεκτρονική, αφμ, ηλεκτρονικη αθηνων, καριερα, νησι, πλαισιο, σμυρνη, τα νεα, capital, αγαπη, αγνοια, αποκαλυψη, αχμετ, βρυξέλλες, δηλωσεις, ελενα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εμβασμα, εξι, επτα, ερχονται, εστια, ευνοια, ιδεα, ιδια, υφυπουργος, θεατρα, θυμασαι, θρασος, κινηση, κι αλλο, λεφτα, λύση, λουκετο, μηνες, μπορεις, νατο, νταβος, ουσια, παμε, παροιμιες, πολιτεια, σβερκος, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, στυλ, στυρα, σχεδια, τουρκια, φιασκο, φορα, ωμα, ωρες, beyonce, δημητρης, εθνικο, χωρα, καρδια, μεινει, οργανα, σημαίνει, τραπεζα, θεσεις
Τυχαία Θέματα