Ύποπτος για δωροδοκία και ο Μπεκενμπάουερ

Δημοσίευμα της «Mail on Sunday» στο πλαίσιο της έρευνας περί της διαφθοράς στην ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων, βάζει στο στόχαστρο και τον Φραντς Μπεκενμπάουερ!

Ο Γερμανός θρύλος, ήταν ο επικεφαλής της επιτροπής που είχε συσταθεί από τη χώρα του για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης του 2006, με τη χώρα του να παίρνει τελικά τις ψήφους που ήθελε και ν' αναλαμβάνει τη διεξαγωγή του κορυφαίου ποδοσφαιρικού θεσμού πριν από 11 χρόνια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η «Mail on Sunday», ο Μπεκενμπάουερ είχε ρόλο στην... επιρροή

που ήθελαν να ασκήσουν οι Γερμανοί ώστε να κερδίσουν την ψηφοφορία και το έκανε με «deal» περίπου 180.000 ευρώ προς την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μάλτας για ένα φιλικό με της Μπάγερν Μονάχου (της οποίας ο Γερμανός θρύλος ήταν τότε πρόεδρος), μόλις πέντε εβδομάδες προτού αναδειχθεί η χώρα στην οποία θα διεξαγόταν το Μουντιάλ του 2006.

Το βρετανικό Μέσο ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Μάλτας, Τζόσεφ Μίφσουντ, παρέλαβε τότε συγκεκριμένο ποσό και φυσικά ψήφισε υπέρ της Γερμανίας...

Όπως δηλώνει ο νυν πρόεδρος, Νόρμαν Νταρμαρίν Ντεμάγιο, ο Μπεκενμπάουερ ήταν αποκλειστικά εκείνος που κανόνισε το φιλικό με τη Μάλτα, τον Ιούνιο του 2000.

Πηγή: gazzetta.gr

The post Ύποπτος για δωροδοκία και ο Μπεκενμπάουερ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα