«Υπόγραψε ότι δεν διεκδικείς 13ο μισθό, διαφορετικά απολύεσαι» – Απίστευτος εκβιασμός εργοδότη

Μια απίστευτη καταγγελία τον καιρό της κρίσης αποδεικνύει ότι είναι πλέον αρκετοί οι εργοδότες που εκμεταλλεύονται την δεινή οικονομική κατάσταση των εργαζομένων τους και τους εκβιάζουν απειλώντας τους με απόλυση εάν δεν υποκύψουν στις απαιτήσεις τους.

Στην Κύπρο που μπήκε πριν μερικούς μήνες και αυτή στη δίνη της κρίσης εργοδότης απείλησε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς εργαζομένων, τους υπαλλήλους του ότι αν δεν υπογράψουν πως δεν διεκδικούν τον 13ο μισθό, τότε θα απολυθούν.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν χρόνο να το σκεφθούν, ωστόσο, η εργοδοτική πλευρά πιέζει την κατάσταση, αναφέρουν οι καταγγελίες.

Για το θέμα παρενέβη μέσω του sigmalive.com η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου η οποία δήλωσε ότι αυτή η πρακτική είναι παράνομη. Πρόκειται για εξαναγκασμό σε παραίτηση και είναι μια παράνομη πρακτική, τόνισε η κ. Αιμιλιανίδου. Το Υπουργείο, από τη στιγμή που λαμβάνει μια τέτοια καταγγελία, επικοινωνεί αμέσως με τον εργοδότη και του εφιστά την προσοχή, είπε η Υπουργός και επανέλαβε ότι «αυτή η πράξη είναι παράνομη» και στην περίπτωση που ο εργοδότης συνεχίσει αυτή την πρακτική εξαναγκασμού, μετά την παρέμβαση του Υπουργείου, τότε ο εργαζόμενος οφείλει να αποταθεί στο Δικαστήριο Εργασιακών Σχέσεων». Συνήθως όμως, συμπλήρωσε η Υπουργός, οι εργοδότες παύουν να ενεργούν με αυτό τον τρόπο μετά την παρέμβαση του υπουργείου.

Είναι καιρός και ο εργαζόμενος να αρχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματα του, τόνισε η Υπουργός.

Η κ. Αιμιλιανίδου είπε επίσης ότι «θέλω να δώσω στους πολίτες το προσωπικό μου ΦΑΞ στο οποίο μόνο εγώ έχω πρόσβαση και τους διαβεβαιώνω ότι δεν θα διαρρεύσουν οι καταγγελίες τους. Μπορούν να μου στέλνουν τα παράπονα τους τα οποία θα χειρίζομαι προσωπικά». Το ΦΑΞ είναι: 22663500.

Σημειώνεται ότι οι παραπονούμενοι μπορούν να καταθέτουν ανώνυμα τις καταγγελίες τους, εκτός από το ΦΑΞ της Υπουργού και στο Υπουργείο Εργασίας.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα