Υποχρεώνουν τους υπαλλήλους να φορούν πάνες για να μην αφήσουν τη δουλειά τους ούτε λεπτό!

16:21 8/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Σάλος έχει προκληθεί έπειτα από την αποκάλυψη ότι μια αμερικανο-κορεάτικη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρολογικών συστημάτων με έδρα την Ονδούρα ανάγκαζε τους υπαλλήλους να φορούν πάνες με σκοπό να αυξηθεί η παραγωγικότητά τους.

Το περασμένο Σάββατο ο εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων προέβη στην καταγγελία για την βίαιη καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων για τους οποίους θεωρούνταν πολυτέλεια και όνειρο το να πάνε ...προς νερού τους. Επίσης, ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο εργοδότης δεν προμήθευε

με πάνες τους υπαλλήλους και ότι οι ίδιοι αγόραζαν τις πάνες – κυρίως οι γυναίκες – επειδή φοβόντουσαν μήπως χάσουν τη δουλειά τους.

Παρόλο πού οι υπεύθυνοι του εργοστασίου επιμένουν ότι δεν έχουν παραβιαστεί ποτέ τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο υπουργός Εργασίας της χώρας έχει ήδη στείλει στις εγκαταστάσεις κλιμάκιο με 30 άνδρες το οποίο ερευνά την εγκυρότητα των κατηγοριών.

Το εργοστάσιο κατασκευής Ηλεκτρολογικών Συστημάτων λειτουργεί στην Ονδούρα τα τελευταία 30 χρόνια, απασχολώντας συνολικά 3.500 υπαλλήλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα