Υπερκοριός: Η μεταγραφή του Τσίπρα από το επιτελείο του Δραγασάκη

Δεν κάνουν μόνο στο ποδόσφαιρο μεταγραφές, αλλά και στην πολιτική και όχι μόνο από το ένα κόμμα στο άλλο. Ενίοτε, ακόμα και εντός της ίδιας κυβέρνησης γίνονται μετακινήσεις και ανακατατάξεις. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα προστέθηκε αμέσως μετά τις εκλογές μια δυνατή περίπτωση που προέρχεται από το επιτελείο του Γιάννη Δραγασάκη.

Το όνομα αυτού; Δημήτρης Λιάκος και είναι

ο νέος διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Ο κύριος Λιάκος είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από την αγορά, όντας χρόνια σημαντικό στέλεχος σε σημαντικές εταιρείες στον χρηματοοικονομικό τομέα. Ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μεν και είχε επαφή και συνεργασία με τον Γιάννη Δραγασάκη για την κατάρτιση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως περισσότερος κόσμος τον έμαθε όταν συμπεριλήφθηκε στην task force που είχε συγκροτήσει στις αρχές της διαπραγμάτευσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με στενούς του συνεργάτες ( Γιάννης Μάργαρης, Άγγελος Κούρος, Θανάσης Μισδανίτης έτεροι συμμετέχοντες).

Ο κύριος Λιάκος είχε εμπλοκή σε όλη τη διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης, όντας και γενικός γραμματέας του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής και είχε στενή συνεργασία με στελέχη όπως ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος υπουργοποιήθηκε, ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος ανέλαβε γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, και ο Τάκης Παυλόπουλος, ο οποίος παραμένει στο Μαξίμου και στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.

Τα προσόντα του κυρίου Λιάκου εκτιμήθηκαν δεόντως από το στενό πρωθυπουργικό επιτελείο και με το πράσινο φως του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη, ο κύριος Λιάκος ανέλαβε κομβικότερο ρόλο εντός του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς πλέον θα βρίσκεται παρά τω πρωθυπουργώ. Έτσι, μια ακόμα εσωτερική μεταγραφή πραγματοποιήθηκε εντός της κυβέρνησης, με τους γνώστες να εκτιμούν πως… ο παίχτης δεν θα θα βγει…σαπάκι.

The post Υπερκοριός: Η μεταγραφή του Τσίπρα από το επιτελείο του Δραγασάκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα