Ξέσπασε σε κλάματα ο Πιστόριους – Καρέ καρέ σε τρισδιάστατα βίντεο το μοιραίο βράδυ

18:42 4/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Κατέρρευσε ο Όσκαρ Πιστόριους στη δίκη για την δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ μόλις άκουσε την περιγραφή για την κατάσταση της αγαπημένης του μετά τους πυροβολισμούς.

Η δίκη συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα και σήμερα ο Πιστόριους δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα

μόλις άκουσε τον δικηγόρο του.

Ο Μπάρι Ρουξ άρχισε να περιγράφει για την κατάσταση της Ρίβα μετά από τους πυροβολισμούς. Ήταν πολύ άσχημα χτυπημένη και είχε υποστεί εγκεφαλική βλάβη, κάτι το οποίο δεν της επέτρεπε να ουρλιάζει: «Εμπειρογνώμονες θα δηλώσουν πως υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη μετά τον πυροβολισμό στο κεφάλι, πως δεν ήταν σε θέση να ουρλιάξει».

Την ώρα που ο Ρουξ είπε ότι η Στέενκαμπ είχε χάσει την «γνωστική λειτουργία», ο Πιστόριους έβαλε τα χέρια του πίσω από το κεφάλι και άρχισε να κλαίει. Τότε ένα συγγενείς του, του έδωσε ένα μαντήλι για να σκουπίσει τα δάκρυα του.

Τότε παρενέβη ο δικηγόρος δίωξης, Τζέρι Νελ λέγοντας πως οι τελευταία από τις τέσσερις βολές ήταν αυτή που πέτυχε την Ρίβα στο κεφάλι ενώ τα δύο πρώτα χτυπήματα είχαν γίνει στη δεξιά πλευρά, στον τοίχο και στον ώμο της.

Η τοποθέτηση του δικηγόρου του Πιστόριους ήρθε σαν απάντηση στα λεγόμενα της γειτόνισσας του Παραολυμπιονίκη που είχε καταθέσει εχθές ότι είχε ακούσει τις κραυγές μιας γυναίκας μετά τους πυροβολισμούς το μοιραίο βράδυ.

Η κατάθεση της Μισέλ Μπέργκερ συνεχίστηκε σήμερα και η καθηγήτρια που ζει κοντά στο σπίτι του Πιστόριους στην Πρετόρια υποστήριξε: «Όπως δήλωσα και χθες, άκουσα τη φωνή της αμέσως μετά τον τελευταίο πυροβολισμό».

Ο Μπάρι Ρουξ ανέφερε ότι η Μισέλ άλλαξε εν μέρει την ιστορία της καθώς είχε δηλώσει αρχικά στους αστυνομικούς ότι άκουσε τις κραυγές κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι κραυγές που άκουσε η γειτόνισσα ήταν του Πιστόριους και αντέκρουσε τον αριθμό των πυροβολισμών που άκουσε η μάρτυρας λέγοντας ότι μπορεί να μπέρδεψε τον ήχο από το ρόπαλο με το οποίο ο Παραολυμπιονίκης προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας.

Η Μισέλ Μπέργκερ του απάντησε ότι τα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στην κάθε βολή ήταν πολύ μικρά για να γίνου ρόπαλο.

Τελικά η δίκη διεκόπη μετά από την παρέμβαση του εκπροσώπου πολιτικής αγωγής που διαμαρτυρήθηκε για ορισμένα ΜΜΕ που προέβαλαν το πρόσωπο της γειτόνισσας του Πιστόριους και δεν σεβάστηκαν την αρχή προστασίας των μαρτύρων.

Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα αντέδρασε άμεσα και η δίκη διεκόπη προσωρινά.

Επίσης έχουν κυκλοφορήσει και βίντεο με τρισδιάστατη απεικόνιση που δείχνουν καρέ καρέ τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου του 2013. Στο ένα βίντεο απεικονίζεται το περιστατικό με βάση τους ισχυρισμούς του Πιστόριους και στο άλλο με βάση τους ισχυρισμούς της πολιτείας που του καταλογίζει το έγκλημα.

Το περιστατικό με βάση τα λεγόμενα του Πιστόριους:

Το περιστατικό με βάση τους ισχυρισμούς της πολιτείας:

Keywords
Τυχαία Θέματα