Ξεναγηθείτε στο Madame Tussauds – Η ιστορία και τα εκθέματα που στολίζουν το διασημότερο μουσείο του κόσμου [εικόνες]

Το περίφημο μουσείο της Madame Tussaud αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο δημοφιλείς attraction του Λονδίνου. Διασημότητες από ολόκληρο τον κόσμο φιλοξενούνται στα τεράστια δωμάτια του κτιρίου και αποτελούν πόλο έλξης για ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η Madame Marie Tussaud είδε το πάθος της για τα κέρινα ομοιώματα να μιλά στην καρδιά του κόσμου ήδη από τα πρώτα χρόνια ενασχόλησης της με τη συγκεκριμένη τέχνη και κατέληξε να συνδέσει το όνομά της με το μεγαλύτερο μουσείο ομοιωμάτων στην ιστορία.

Επιμέλεια: Όλγα Παρθενέα-Γεωργάτσου

Ποια ήταν η Madame Tussaud;

Ποια

ήταν όμως η Madame Tussaud και πώς κατάφερε να δώσει το όνομά της στο μουσείο που από το Λονδίνο επεκτάθηκε σε πολλές ακόμα πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας και της Αυστραλίας; Η Marie Tussaud γεννήθηκε ως Marie Grosholtz το 1760 στο Στρασβούργο της Γαλλίας και ουσιαστικά δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον πατέρα της, καθώς τον έχασε στον Επταετή Πόλεμο (1756 - 1763) όταν ακόμα ήταν βρέφος. Η μητέρα της, αμέσως μετά το θάνατο του συζύγου της, εργάστηκε ως οικονόμος στο σπίτι του γιατρού Φίλιπ Κούρσιους ο οποίος λάτρευε την τέχνη των κέρινων ομοιωμάτων και αποτέλεσε τον άνθρωπο – κλειδί στην εξέλιξη της Marie. Κοντά του έμαθε την τέχνη, έκανε γνωριμίες και ξεκίνησε να φτιάχνει τα δικά της κέρινα ομοιώματα με πρώτο αυτό του Βολταίρου. Ακολούθησαν πολλά ακόμα όπως αυτά του Ελβετού συγγραφέα, φιλόσοφου και συνθέτη Ζαν Ζακ Ρουσσώ, του Βενιαμίν Φραγκλίνου και πολλών ακόμα θυμάτων της Γαλλικής Επανάστασης.

Από το μουσείο δεν θα μπορούσε να λείπει το κέρινο ομοίωμα της Madame Marie Tussaud.

Οι μάσκες θανάτου που έφτιαχνε χρησιμοποιώντας αληθινά πτώματα ανθρώπων που εκτελέστηκαν για να πάρει τα σωστά μέτρα την έκαναν ιδιαιτέρως γνωστή στο ευρύ κοινό, όμως οι φιλοβασιλικές της τάσεις την οδήγησαν στη φυλακή το 1789 και παραλίγο να της στοιχίσουν τη ζωή στα 29 της χρόνια. Χάρη στο ταλέντο της στις μάσκες θανάτου, η Μαρί γλιτώνει τη λαιμητόμο, φτιάχνοντας μάλιστα τα ομοιώματα της καλής της φίλης Μαρίας Αντουανέτα και του Ροβεσπιέρου. Ο θάνατος του γιατρού Κούρσιους το 1794 της εξασφάλισε μια τεράστια περιουσία χρημάτων και κέρινων ομοιωμάτων. Για 33 ολόκληρα χρόνια η Marie Grosholtz ταξίδευε στην Ευρώπη, μέχρι το 1795 που γνωρίζει και παντρεύεται τον Φρανσουά Τισό με τον οποίο αποκτά και δύο παιδιά. Ο γάμος τους διαλύεται το 1802 και η Μαρί φεύγει για το Λονδίνο όπου «στήνει» το πρώτο της μουσείο στη Baker Street που εκτοξεύει τη φήμη της στα ύψη. Η καλλιτέχνις πεθαίνει τον Απρίλιο του 1850 σε ηλικία 88 ετών αφήνοντας πίσω της τεράστιο έργο. Οι εγγονοί της αποφασίζουν το 1884 να μεταφέρουν το μουσείο της Madame Tussaud στη Marylebone Road όπου εδρεύει μέχρι σήμερα.

Το μουσείο της Madame Tussaud σήμερα

Στο σταθμό Baker Street καταφθάνουν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο για να επισκεφτούν το διάσημο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων. Μπαίνοντας μέσα θα βρει κανείς ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων να φωτογραφίζονται με τα εκθέματα και φεύγοντας να δηλώνουν ενθουσιασμένοι. Κάπως έτσι φύγαμε κι εμείς, αφού πρώτα συλλέξαμε το απαραίτητο υλικό για να σας βάλουμε στο κλίμα του μουσείου της Madame Tussaud.

Η Αίθουσα του Τρόμου του μουσείου παρουσιάζει τις μεθόδους εκτέλεσης των θυμάτων τα χρόνια της Marie Grosholtz με τα κέρινα ομοιώματα των ανθρώπων που βασανίστηκαν μέχρι θανάτου να προκαλούν απίστευτα έντονα συναισθήματα. Από την άλλη, οι ήρωες της Marvel αποτελούν το αγαπημένο στέκι των μικρών επισκεπτών που μπορούν να απολαύσουν τον Hulk, τον Wolverine, τον Spider-man, τον Captain America, τον Iron-Man και τον Nick Fury.

Διασημότητες που διέπρεψαν και διαπρέπουν στο χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου κοσμούν το μουσείο και συνυπάρχουν με παγκοσμίας φήμης αθλητές και προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής που επηρέασαν και εξακολουθούν να ελέγχουν τα πολιτικά δρώμενα. Από τη Μέριλυν Μονρόε και τον Μάικλ Τζάκσον στην Αντζελίνα Τζολί και το ζεύγος Μπέκαμ και από τον Αδόλφο Χίτλερ στην Άνγκελα Μέρκελ, τον Μπαράκ Ομπάμα και τη βασιλική οικογένεια του Μπάκιγχαμ εξερευνήστε τα πρόσωπα του Madame Tussauds και βρείτε αφορμή να οργανώσετε το επόμενό σας ταξίδι στο παγωμένο Λονδίνο.

Το μόνο σίγουρο; Θα έχετε να το θυμάστε για πάντα.

1 από 80 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Νικόλ Κίντμαν και Ζαν Πολ Γκοτιέ Νικόλ Κίντμαν Τομ Κρουζ Τζόνι Ντεπ Κόλιν Φερθ Ρόμπερτ Πάτινσον Έμμα Γουάτσον Λεονάρντο Ντιάπριο Κέιτ Γουίνσλετ Έλεν Μίρεν Τζένιφερ Λόρενς

Η Τζένιφερ ως Κάτνις Έβερντιν στους «Αγώνες Πέινας».

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς Μπραντ και Πιτ και Αντζελίνα Τζολί

Οι Μπραντζελίνα αποτελούν ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα εκθέματα του μουσείου.

Μέριλιν Μονρόε Μέριλιν Μονρόε Όντρεϊ Χέπμπορν

Μόλις ένα μέτρο δίπλα από τη Μέριλιν βρίσκεται η Όντρεϊ ως Χόλι Γκολαϊτλι της θρυλικής ταινίας Breakfast at Tiffany’s. Μπορεί η Χέπμπορν να έλαμψε και να είδε την καριέρα της να απογειώνεται μετά τη συμμετοχή της στην ταινία το 1961, ωστόσο πάντα ένιωθε πως έρχεται δεύτερη, διότι ο ρόλος είχε αρχικά προταθεί στη Μέριλιν Μονρόε η οποία τον απέρριψε.

Ντάνιελ Κρεγκ Τσάρλι Τσάπλιν Άλφρεντ Χίτσκοκ Στίβεν Σπίλμπεργκ Σρεκ

Το αγαπημένο έκθεμα των μικρών επισκεπτών του Madame Tussauds.

Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ στον ρόλο του Εξολοθρευτή Ο Χιου Τζάκμαν ως Γούλβεριν Χιου Μπόνβιλ Τζορτζ Κλούνεϊ Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ως Σέρλοκ Χολμς Τζούντι Ντεντς Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ Ναόμι Κάμπελ Μόργκαν Φρίμαν Ρόμπιν Ουίλιαμς Μπρους Γουίλις The Beatles Τζένιφερ Λόπεζ Τζένιφερ Λόπεζ Μπιγιόνσε Τζίμι Χέντριξ Ο βασιλιάς της ποπ, Μάικλ Τζάκσον Αντέλ Έλβις Πρίσλεϊ Σέριλ Κόουλ Φρέντι Μέρκιουρι Μπρίτνεϊ Σπίαρς Ριάνα Lady Gaga Μαντόνα Βίνσεντ Βαν Γκογκ Πάμπλο Πικάσο Η Ωραία Κοιμωμένη

Το μοναδικό έκθεμα -και ίσως το πιο ζωντανό του μουσείου- που έχει σχεδιαστεί για να αναπνέει.

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Κάρολος Ντίκενς Ισαάκ Νεύτων Άλμπερτ Αινσταϊαν Μαχάτμα Γκάντι Δαλάι Λάμα Πάπας Φραγκίσκος Βασίλισα Ελισάβετ Α' της Αγγλίας Ερρίκος Η΄ της Αγγλίας Βασίλισσα ΜΑρία Α' της Αγγλίας Βασίλισσα Ελισάβετ Β' της Αγγλίας Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα της Ουαλίας Πρίγκηπας Χάρι Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι Μπόρις Τζόνσον, ο δημοφιλής συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου Μπαράκ Ομπάμα Βλαντιμίρ Πούτιν Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ Ντέιβιντ Κάμερον, ο εν ενεργεία Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Αδόλφος Χίτλερ

Το πιο… μισητό κέρινο ομοίωμα είναι αυτό του Χίτλερ.

Ανγκέλα Μέρκελ Ο Πορτογάλος προπονητής Ζοζέ Μουρίνιο Κριστιάνο Ρονάλντο Ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Τομ Ντάλεϊ Ο θρυλικός πυγμάχος Μοχάμεντ Άλι Πελέ Τζέσικα Ένις-Χιλ

Η Βρετανή αθλήτρια στίβου στέφθηκε Πρωταθλήτρια Κόσμου του 2009.

Ο Βρετανός δρομέας Μοχάμεντ Μο Φάρα Ο Γερμανός αστέρας του τένις, Μπόρις Μπέκερ Η Madame Tussaud

The post Ξεναγηθείτε στο Madame Tussauds – Η ιστορία και τα εκθέματα που στολίζουν το διασημότερο μουσείο του κόσμου [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
captain america, τομ κρουζ, Τσάρλι Τσάπλιν, lady gaga, βαν γκογκ, Τσάρλς Ντίκενς, γαλλια, road, marvel, hulk, wolverine, nick, fury, μερκελ, τομ, συμμετοχή, σρεκ, beatles, ποπ, lady, gaga, βαν, δουκισσα, κινηση στους δρομους, γερμανος, μετρο, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, αντζελινα τζολι, ομπαμα, βασιλισσα ελισαβετ, η ζωη ειναι ωραια, μιλα, γαμος, γκαντι, δουκας, θανατος, καριερα, λονδινο, μητερα, σρεκ, χιτλερ, lady gaga, αδολφος χιτλερ, ανγκελα μερκελ, απιστευτα, αφορμη, βαν γκογκ, βρειτε, βρισκεται, δαλαι λαμα, δωσει, δρωμενα, δωματια, αιθουσα, ελισαβετ, ελξης, ενεργεια, εξελιξη, ερχεται, ετων, ευρωπη, τεχνη, ζευγος, ζωη, τζολι, ηλικια, ηρωες, ισαακ, κειτ, κλιμα, λειπει, λοπεζ, λοπεζ τζενιφερ, λορενς, μαρια, μοχαμεντ αλι, μοχαμεντ, παντα, οικογενεια, ολγα, ονομα, ουσιαστικα, παιδια, παθος, πελε, πικασο, ποπ, πουτιν, ριανα, ροναλντο, ρολο, σαιξπηρ, σβαρτζενεγκερ, συμμετοχή, σπιτι, τζενιφερ λοπεζ, τομ κρουζ, τομ, φυλακη, φευγοντας, φυγαμε, φιτζεραλντ, φημη, χιτσκοκ, βαν, beatles, μπιγιονσε, captain america, ελβις, road, ερρικος, hulk, fury, gaga, iron, καρδια, lady, nick, marvel, μπεκαμ, ουιλλιαμ, spider, ταξιδι, υλικο, wolverine, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα