Ξεκινούν οι χωριστές ανακεφαλαιοποιήσεις Εθνικής και Eurobank

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι διαδικασίες για την χωριστή ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας και της Εurobank.

Σήμερα το απόγευμα στις 18.00 αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η χθεσινή συνεδρίαση του διεκόπη προκειμένου τα μέλη του ΔΣ να έχουν πληρέστερη

ενημέρωση για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη έτσι ώστε να καλυφθεί το 10% της αύξησης με ιδιωτική συμμετοχή.

Το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank συνεδρίασε χθες το απόγευμα και αποφάσισε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση στις 30 Απριλίου για την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας κατά 5,8 δισ. ευρώ.

Η πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης και τα απαραίτητα συνοδευτικά κείμενα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα εντός των επόμενων ημερών.

Την ίδια στιγμή σύγχυση επικράτησε με δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών μέσα σε λίγες ώρες και αφορούσαν δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για παρέμβαση της τρόικας για την συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank.

Το πρώτο δελτίο Τύπου διέψευδε ότι υπήρχαν ενστάσεις των δανειστών για το “deal” των δύο τραπεζών. Στην συνέχεια εκδόθηκε νεότερη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «Εκ παραδρομής, ανακοινώθηκε πριν λίγο από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, δελτίο Τύπου σχετικά με αλληλογραφία για τη συγχώνευση Εθνικής -Eurobank.

“Το σωστό είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των εταίρων μας και των αρμόδιων ελληνικών αρχών, υπάρχει όμως ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που θέτουν ερωτήματα προς διευκρίνιση, όχι όμως ενστάσεις, για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών”, ανέφερε το δελτίο Τύπου.

Παράλληλα και στις δύο ανακοινώσεις τονίζεται κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις του υπουργείου Οικονομικών με τη διοίκηση της Εθνικής και ειδικότερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Αλέξανδρο Τουρκολιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα