Έκλεισε η συμφωνία κυβέρνησης – Τρόικας – Τι συζητούν οι αρχηγοί στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τους κυβερνητικούς εταίρους, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, λίγο μετά τις 13:30 προκειμένου να συζητήσουν για τα φλέγοντα ζητήματα και αγκάθια που υπάρχουν στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Βασικό

θέμα συζήτησης θα είναι οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα για τις οποίες πιέζει εδώ και καιρό η Τρόικα γεγονός που δημιούργησε εντάσεις και με τον υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η συμφωνία κυβέρνησης – Τρόικας έχει κλείσει και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών γίνεται προκειμένου να συμφωνήσουν και οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι στο υπάρχον σχέδιο.

«Τελειωμένη υπόθεση» θεωρεί τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα πηγή με γνώση των συνομιλιών, την οποία επικαλείται σε τηλεγράφημά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η ομάδα Τόμσεν ολοκλήρωσε την εξέταση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η Ελλάδα και άνοιξε το δρόμο για να εκταμιευθούν άλλα δέκα δισ. ευρώ, είπε το Σάββατο στο Reuters η εν λόγω πηγή, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Η συμφωνία επετεύχθη την Παρασκευή και ολοκληρώνει την πρώτη αναθεώρηση των ελληνικών επιδόσεων από Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ, μετά τη συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου, που απέτρεψε τη χρεοκοπία της χώρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Το ζήτημα του Δημοσίου αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό ανοιχτό θέμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς στα υπόλοιπα θέματα οι συζητήσεις έχουν εν πολλοίς καταλήξει ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Όπως όλα δείχνουν, το Μαξίμου επιθυμεί να κλείσει το θέμα του Δημοσίου εντός του Σαββατοκύριακου και πάντως πολύ νωρίτερα από την Τρίτη που εμφανίζεται ως «καταληκτική» ημερομηνία, προκειμένου να μπορέσει να εκταμιευθεί έως το τέλος Απριλίου η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα