Ξεκίνησε η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, καθώς η ομάδα του οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών (OPCW) ξεκίνησε τις διαδικασίες για την καταστροφή του. Η καταστροφή του οπλοστασίου είναι η εφαρμογή της συμφωνίας που έγινε ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν έλεγχοι στις μονάδες οι οποίες περιλαμβάνουν το

χημικό εργοστάσιο αλλά και σε σημεία στα οποία τα κράτη-μέλη του οργανισμού δηλώνουν ότι έχουν σχέση με τα χημικά όπλα. Ο ειδικοί αναμένεται ότι θα καταστρέψουν τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ανάμειξη των χημικών και τη δημιουργία των χημικών όπλων, όπως επίσης και των πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται για την παροχή τους.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο, ενώ κάποια από τα χημικά όπλα θα καταστραφούν επί συριακού εδάφους, και άλλα θα μεταφερθούν εκτός της χώρας για να καταστραφούν. Το οπλοστάσιο θεωρείται ότι περιέχει πάνω από 1.000 τόνους σαρίν, υοερίτη και άλλων απαγορευμένων χημικών ουσιών, οι οποίες φυλάσσονται σε δεκάδες τοποθεσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα