Ξεκίνησε η δίκη για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό – Αναρχικοί δήλωσαν Ρωμανός και Μιχαηλίδης

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ξεκίνησε η δίκη των τεσσάρων δραστών και άλλων δύο κατηγορούμενων για την υπόθεση της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι Νίκος Ρωμανός, Δημήτρης Πολίτης, Ανδρέας Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης κατηγορούνται για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ για την ίδια υπόθεση δικάζονται και ο Ανάργυρος

Ντάλιος και ο Φοίβος Χαρίσης Πούλος βάσει κατηγοριών που στηρίχτηκαν σε δείγματα DNA.

Οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους, ο Γιάννης Μιχαηλίδης και ο Νίκος Ρωμανός δήλωσαν «αναρχικοί» και «αντάρτες των πόλεων», ενώ επιτέθηκαν φραστικά και εναντίον των μελών του δικαστηρίου. Τόνισαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η απόφαση και το αν καταδικαστούν, αφού γνωρίζουν ότι επανειλημμένα οι «δικαστές δικάζουν ανάλογα με το φαγητό που τους μαγειρεύουν στο σπίτι».

Δήλωσαν επίσης εναντίον του συστήματος, ενώ ο Μιχαηλίδης ήταν παρών χωρίς την παρουσία συνηγόρων, ως ένδειξη απαξίωσης της δικαστικής διαδικασίας. Στον κατηγορούμενο διορίστηκε συνήγορος από τον κατάλογο των δικηγόρων που είναι στη διάθεση του δικαστηρίου.

Παρόντες στην διαδικασία ήταν οι γονείς των νεαρών, μεταξύ των οποίων και η συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του Νίκου Ρωμανού.

Σημειώνεται ότι την 1η Φεβρουαρίου οι αναρχικοί οι Νίκος Ρωμανός, Δημήτρης Πολίτης, Ανδρέας Μπουρζούκος και Γιάννης Μιχαηλίδης προχώρησαν σε διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης με στόχο το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και στα ΕΛΤΑ. Κατά την διάρκεια της διαφυγής τους εντοπίστηκαν από την αστυνομία και μετά από καταδίωξη οι τρεις συνελήφθησαν στη Βέροια ενώ ο τέταρτος στην Πτολεμαΐδα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα