Βουτιές σε γευστικές ακολασίες! Συνταγή για κέικ με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

13:06 9/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Πιο νόστιμο κέικ… δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Η σοκολάτα μπλέκει με τα φιστίκια και τα καρύδια σε ένα μείγμα, που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του150 γραμμ. ζάχαρη άχνη1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ200 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου4 αυγά150 γραμμ. λιωμένη σοκολάτα1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνηΛίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο100 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα100 γραμμ. καρύδια χοντροκομμένα80 ml κονιάκ150
ml γάλαΑλεύρι για τη φόρμα

Για την επικάλυψη σοκολάτας (προαιρετικά)

225 γραμμ. σοκολάτα ημίγλυκη, χοντροκομμένα1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου100 γραμμ. ψιλοκομμένα καρύδια

Διαδικασία

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, κανέλα, γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Βάζουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε και το αλεύρι με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτουμε το ρούμι, το γάλα, την κουβερτούρα λιωμένη, το γάλα και τα φιστίκια Αιγίνης, τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Χτυπάμε καλά τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε το κέικ να κρυφτεί και ξεφορμάρουμε.

Για την επικάλυψη σοκολάτας: Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους. Βάζουμε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και απλώνουμε πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια χοντροκομμένα και σερβίρουμε.

The post Βουτιές σε γευστικές ακολασίες! Συνταγή για κέικ με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα