Βουλή: Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι της Μανωλάδας

Στα γεγονότα της Μανωλάδας αναφέρθηκαν οι βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής στην Ολομέλεια, κάνοντας λόγο για εγκληματικές πράξεις που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρα μας και για τις οποίες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

«Πράξη απόλυτης βίας» χαρακτήρισε τα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προσέθεσε

ότι οι φυσικοί αυτουργοί θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Ενημέρωσε δε το Σώμα ότι το υπουργείο Εργασίας αντέδρασε, δίνοντας εντολή στον Γενικό Γραμματέα της Επιθεώρησης Εργασίας να αποστείλει κλιμάκιο για έρευνα στην περιοχή.

«Ντροπή» χαρακτήρισε τα όσα έγιναν στη Μανωλάδα ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Καλαντζής, τονίζοντας πως η τιμωρία πρέπει να είναι παραδειγματική, γιατί αμαυρώνεται η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Για εγκληματικές ενέργειες που δεν θα μείνουν ατιμώρητες, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης, ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Δεν φτάνει η ακραία εκμετάλλευση, αλλά έχουμε και άσκηση βίας» είπε χαρακτηριστικά.

Για θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην πατρίδα του και για άθλια εκμετάλλευση ανθρώπων μίλησε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος.

Ο Νότης Μαριάς καταδίκασε εκ μέρους των ΑΝΕΛ τα θλιβερά επεισόδια και είπε πως οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν κάλυψη από τις υπηρεσίες του κράτους και στο τέλος τους επιτέθηκαν κιόλας.

Από τη ΧΑ ο Δ. Κουκούτσης είπε πως διάφοροι «λελέδες των βορείων προαστίων βγαίνουν να προσφέρουν υπηρεσίες στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο, προσπαθώντας να φορτώσουν στη ΧΑ τον κάθε κοτζαμπάση των επιδοτήσεων».

Ο Θ. Ψύρρας, εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, καταδίκασε τα ρατσιστικά φαινόμενα και έκανε λόγο για μεγαλοπαραγωγούς που κερδοσκοπούν ανεξέλεγκτα.

Από το ΚΚΕ, ο Χρ. Κατσώτης τόνισε πως πρόκειται για εκμετάλλευση που δεν έχει προηγούμενο, για «σκλάβους» στον 21ο αιώνα και καταλόγισε στην κυβέρνηση όχι μόνο απραξία αλλά και ενίσχυση της δράσης των τσιφλικάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα