Βλάντιμιρ Πούτιν: «Εξωφρενική η στάση της Τουρκίας που κρύβεται πίσω από το ΝΑΤΟ»


Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαραθώνια συνέντευξη τύπου του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην οποία παραβρίσκονται 1392 δημοσιογράφοι. Η συνέντευξη αναμένεται να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ όταν ο Πούτιν απαντούσε επί 5 ώρες σε 106 ερωτήσεις.

Από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ρώσων ξεκαθάρισε πως οι σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία έχουν δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα. «Δεν βλέπω τις προοπτικές ανάκτησης των σχέσεων με τις τουρκικές αρχές στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να διατηρηθούν οι επαφές με τη σημερινή τουρκική ηγεσία» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας

για τη στάση της Τουρκίας με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους τύπου Su – 24 σημείωσε
«Το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού είναι μια εχθρική πράξη . Επιπλέον, η Τουρκία πήγε να παραπονεθεί στο ΝΑΤΟ, αντί να επιχειρήσει την εξεύρεση μιας λύσης. Αν ήταν ένα ατύχημα θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη. Είναι εξωφρενικό. Οι τουρκικές αρχές πιθανότατα σχεδίαζαν να προκαλέσουν ένταση και παρά τα κανάλια επικοινωνίας που υπήρχαν δεν προειδοποίησαν για την περιοχή των Τουρκμένων όπου επιχειρούσε το Su – 24».

Ο Ρώσος πρόεδρος μάλιστα άφησε υπόνοιες για πιθανή «εξυπηρέτηση» των Αμερικανών από μέρους της Τουρκίας τονίζοντας όμως με νόημα πως οι ΗΠΑ δεν το χρειάζονταν και οι Τούρκοι με την ενέργειά τους αυτή απλά έβαλαν τον εαυτό τους σε μια σοβαρή κατάσταση.

The post Βλάντιμιρ Πούτιν: «Εξωφρενική η στάση της Τουρκίας που κρύβεται πίσω από το ΝΑΤΟ» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα