Βετεράνος ιππέας κέρδιζε τους αγώνες κάνοντας ηλεκτροσόκ στα άλογά του [εικόνα]

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν τα ντοκουμέντα που θέλουν τον 43χρονο βετεράνο ιππέα Ρόμαν Έρικ Τσάπα να κερδίζει τους αγώνες ιππασίας στους οποίους λάμβανε μέρος χρησιμοποιώντας αθέμιτους τρόπους. Φωτογραφία που «καίει» τον αθλητή αποδεικνύει πως η τελευταία του νίκη στις 17 Ιανουαρίου στο πάρκο ιππασίας του Χιούστον δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα «βασανιστήριο» του αλόγου που δεχόταν ηλεκτροσόκ για να τρέχει πιο γρήγορα.

Λίγο πριν τον τερματισμό του, ο Τσάπα απαθανατίστηκε από φωτογράφο να κρατά στο χέρι του μια μικροσκοπική συσκευή που όπως θεωρήθηκε από τους αρμοδίους, «χτυπούσε»

το ζώο με ηλεκτρικό ρεύμα για να τρέχει πιο γρήγορα. Φυσικά, ο ίδιο αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως η φωτογραφία αποτελεί προϊόν Photoshop και αποσκοπεί στο να πλήξει τη φήμη και την καριέρα του. Οι φιλοζωικές οργανώσεις πάντως τον έχουν για τα καλά στο στόχαστρο εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Ρόμαν Έρικ Τσάπα δεν έπεισε κανέναν, καθώς οι παρόμοιες ενέργειές του που είχαν δει στο παρελθόν το φως της δημοσιότητας δεν συνάδουν με την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει στον κόσμο. Το 1994 είχε κατηγορηθεί και τιμωρηθεί με πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ πως χρησιμοποιούσε ένα ειδικό νύχι για να τρυπά το άλογό του και να το παρακινεί να τρέξει πιο γρήγορα, ενώ το 2002 τιμωρήθηκε για κακοποίηση σκύλου στον οποίο προκάλεσε κακώσεις χτυπώντας τον με λουρίδα.

Το 2007 τα κέντρα ιππασίας τον απέκλεισαν για 5 ολόκληρα χρόνια για χρήση συσκευής ηλεκτροσόκ στο άλογό του και 8 χρόνια μετά ο Τσάπα δε μοιάζει να… έβαλε μυαλό καθώς αντιμετωπίζει τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες.

The post Βετεράνος ιππέας κέρδιζε τους αγώνες κάνοντας ηλεκτροσόκ στα άλογά του [εικόνα] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα