Βενιζέλος: Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει σχέδιο Β΄- Εγγυόμαστε τη σταθερότητα της χώρας

12:41 8/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Την ανάγκη σταθερότητας προκειμένου η χώρα να προχωρήσει σε ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης επεσήμανε από το βήμα της ΔΕΘ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ Σχέδιο Β'» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και θα έχει σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς

της πόλης και εκπροσώπους των ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί αναστολής πληρωμών και «κουρέματος» του χρέους, λέγοντας ότι η χώρα έχει ήδη πετύχει σημαντικότατο κούρεμα του χρέους (με το PSI), αλλά και χαμηλότερα επιτόκια για τα δάνεια που έχει λάβει.

Παράλληλα, ο υπ. Εξωτερικών αναγνώρισε πως πολλά θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, σημείωσε ωστόσο πως υπάρχουν συγκεκριμένοι διεθνείς και ευρωπαϊκοί συσχετισμοί: «Έίχαμε και έχουμε να κάνουμε με μια συντηρητική Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος διέψευσε για άλλη μια φορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και χαρακτήρισε αστεία τα δημοσιεύματα που τα αναφέρουν. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως η χώρα για πρώτη φορά έχει πρωτογενές πλεόνασμα και χρειάζεται χρόνο προκειμένου τα μέτρα να αποδώσουν.

Μεταξύ των προϋποθέσεων για την ευόδωση του Εθνικού Σχεδίου, ο κ. Βενιζέλος μίλησε και για την ανάγκη θεσμικών αλλαγών, τη δημιουργία ενός «κανονικού Κράτους» που να σέβεται τον πολίτη, αλλά και της υποχρέωσης για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε τη στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ είπε πως δεν είναι δυνατό να απειλούνται με κλείσιμο τα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Χρειάζεται να σεβαστούμε τα όρια αντοχής της κοινωνίας, να υπάρχει αλληλεγγύη για να έχουμε και τη συναίνεσή της», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενώ αναφέρθηκε και στη μείωση του ΦΠΑ επισημαίνοντας πως το μέτρο δεν απέδωσε όσο θα έπρεπε. «Αν είχε αποδώσει θα είχαμε κι ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και έκανε λόγο για «αστοχίες» σε ορισμένα φορολογικά μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα