Βέλγιο, Ολλανδία και Πολωνία γεμίζουν την Ευρώπη με 36 δισ. χάπια ναρκωτικών

Ναρκωτικά 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ κατέσχεσαν την Παρασκευή έπειτα από συντονισμένες ενέργειες οι Αρχές του Βελγιού, της Ολλανδίας, και της Πολωνίας, στο πλαίσιο 30 παράλληλων επιχειρήσεων.Σπείρα αποτελούμενη από έντεκα μέλη -εννέα άνδρες και δυο γυναίκες - ηλικίας από 30 έως 50 ετών συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κατοχή, παρασκευή και διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, οι Αρχές κάνουν λόγο για μέλη ενός διεθνούς κυκλώματος και αφορά μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον αγώνα κατά των νακρωτικών στην Ευρώπη. Η Αστυνομία έκανε γνωστό ότι

οι συλληφθέντες ήταν Βέλγιοι, Πολωνοί, Δανοί και Τούρκοι, «πολύ επικίνδυνοι, οπλισμένοι και καλά οργανωμένοι». Το μεγαλύτερο εργαστήριο βρέθηκε σε μια φάρμα στην περιοχή Σιμέι στο Βέλγιο.

Επισήμαναν, ακόμη, πως διάλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή με προσοχή, καθώς είναι αραιοκατοικημένη και θα ήταν δύσκολο να έχουν προβλήματα. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι Αρχές ανακοίνωσαν πως βρήκαν 600 κιλά χημικών προϊόντων, επισημαίνονταν πως από 25 γραμμάρια μπορεί κανείς να παρασκευάσει 1,5 εκατομμύρια χάπια, δηλαδή 36 δισεκατομμύρια χάπια!

Keywords
Τυχαία Θέματα