Βαρουφάκης, Λαφαζάνης και Σκουρλέτης στην πορεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς

15:39 1/5/2015 - Πηγή: KoolNews

Καθώς το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγίας είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ, σχεδόν σύσσωμη η κυβέρνηση έδωσε σήμερα το παρών στην πορεία που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο. Υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - με αδιαμφισβήτητο σταρ της συγκέντρωσης

τον Γιάνη Βαρουφάκη, στάθηκαν στο πλευρό της εργατιάς, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση παρουσία του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Στην κεφαλή της πορείας της ΓΣΕΕ βρέθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος δήλωσε ότι αγώνας και αντίσταση είναι το φετινό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά, ο ελληνικός λαός υποστηρίζει την κυβέρνηση, η οποία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση θα έχει θετική έκβαση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε ότι η εργατική τάξη είναι ζωντανή και αναδιοργανώνει τη φωνή της.

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν βαθιά «κόκκινες» και τόνισε ότι σήμερα η κυβέρνηση δίνει μια μεγάλη μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα και τον κατώτατο μισθό.

Αν και αρχικά είχε κυκλοφορήσει ότι στην πορεία θα κατέβαινε και ο πρωθυπουργός, τελικά ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μέσω Twitter το μήνυμά του: «Οι αγώνες μας για κατοχύρωση & διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για Δημοκρατία, για ζωή με Αξιοπρέπεια θα νικήσουν».

Στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, και η περιφερειάχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν δίπλα στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου να ρίχνουν μολότωφ όταν τα ΜΑΤ κινήθηκαν από την Ακαδημίας προς την Πανεπιστημίου

Σε μήνυμά της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι με βασικό σύνθημα «αντίσταση και αγώνας για τα δικαιώματά μας» απαίτησαν την άμεση αποκατάσταση των βασικών και θεμελιωδών εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα .

The post Βαρουφάκης, Λαφαζάνης και Σκουρλέτης στην πορεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα