Τσίπρας στην ΕΤ3: Οι εκλογές του 2016 είναι το πιο σύντομο αστείο

Στην ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε για πρωτοφανή απαξίωση και «αντιδημοκρατική συμπεριφορά» του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής.

«Ήταν πρωτοφανής

η απαξίωση από τον Αντώνη Σαμαρά των πολιτικών αντιπάλων του. Ήταν αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού», ανέφερε ο ίδιος ενώ επεσήμανε όσον αφορά την πρόταση δυσπιστίας ότι προσπάθησε να καταθέσει «πολιτικό λόγο, ενώ η άλλη πλευρά εκτόξευε κραυγές».

«Η επιλογή της πρότασης μομφής ήταν στοχευμένη κι έφερε αποτελέσματα. Φθείραμε την κυβέρνηση και αλλάξαμε την ατζέντα. Η πρόταση μομφής αποκάλυψε τη γύμνια της κυβέρνησης» ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «τον Ιούνιο μια πρόταση μομφής θα ήταν λάθος».

Ακόμα, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, είπε ότι η δήλωση αυτή θα είναι «το πιο σύντομο ανέκδοτο». «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καταστήσει αδύνατη τη συνέχιση της κυβέρνησης», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι οι κάλπες μπορεί να έρθουν νωρίτερα.

Όπως ο ίδιος τόνισε, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά καθώς όσο «πιο μεγάλη η πλειοψηφία τόσο πιο δυνατός ο λαός».

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «οι συμμαχίες θα κριθούν από το ποιες δυνάμεις θα στηρίξουν το πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και πολιτισμικής αναγέννησης». Όσον αφορά τη ΔΗΜΑΡ, ο ίδιος είπε ότι βρίσκεται σε «στρατηγικό αδιέξοδο. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις διεργασίες στα άλλα κόμματα. Αλλά το βασικό στήριγμα μας είναι ο λαός».

«Τούς πόνεσε ότι το πρόγραμμά μας βρίσκει ανταπόκριση στην Ευρώπη και την Αμερική. Οι μόνοι σύμμαχοι του Σαμαρά είναι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε», τόνισε επιπλέον για το ταξίδι του στην Αμερική αλλά και για την κριτική την οποία δέχτηκε.

Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι «δεν μάς κράτησε ο Σαμαράς στο ευρώ, αλλά το αβάσταχτο κόστος για τη Γερμανία της πιθανής αποχώρησης μιας χώρας», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι ντροπή για την Ευρώπη η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα».

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας διακοπής χρηματοδότησης σε αντίθεση με την κυβέρνηση, ενώ ακόμα δήλωσε ότι «τις κρίσιμες αποφάσεις θα τις πάρουμε αμέσως μετά τη δημοκρατική εντολή του λαού να καταργήσουμε το Μνημόνιο. Το Μνημόνιο θα το καταργήσει ο λαός δίνοντας αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθαρίζοντας ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος κατά του Μνημονίου.

Τέλος, απαντώντας στο άρθρο του Αλέκου Αλαβάνου «Σχέδιο Β’», ανέφερε ότι «την προσέγγιση Αλέκου Αλαβάνου ότι ευρώ=μνημόνιο την έχουμε ξανακούσει από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε».

Τι είπε για την ΕΡΤ

«Βασική μας δέσμευση είναι να ξανανοίξει η ΕΡΤ», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «φαύλο έκτρωμα» τη ΔΤ. Ακόμα πρόσθεσε ότι η ΕΡΤ είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της χώρας και ότι «θα την επανιδρύσουμε».

«Δέσμευση μας είναι η αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών του Μνημονίου. Το οριζόντιο μαχαίρι δεν έχει καμία σχέση με αναγκαία μεταρρύθμιση για το δημόσιο», συμπλήρωσε.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για «την επανίδρυση και των τριών καναλιών της ΕΡΤ καθώς και των τοπικών ραδιοσταθμών».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα