Τσίπρας σε Σαμαρά: Κλείνοντας την ΕΡΤ πυροβόλησες την δημοκρατία

Μετωπική επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε από τον Βόλο ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την απόφαση του να κλείσει την ΕΡΤ φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να πει ότι με αυτόν τον τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς «πυροβόλησε την δημοκρατία».

«Σε συμβολικό επίπεδο έκανε ένα τεράστιο λάθος. Πυροβόλησε τη δημοκρατία. Και ξύπνησε

την αξιοπρέπεια ενός λαού, που συσσωρεύει προσβολές εδώ και τρία χρόνια. Ενός λαού που του χρέωσαν τις αμαρτίες του δικομματισμού και τη διαφθορά της διαπλοκής τους. Ενός λαού που χάνει την εργασία του, που μεταναστεύει, που χάνει την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη, που βλέπει τη δημοκρατία να σβήνει στον τόπο που γεννήθηκε. Που του φόρτωσαν την χρεοκοπία, συκοφαντώντας τον με την ευγενική χορηγία των μηχανισμών προπαγάνδας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι το «λουκέτο» στην ΕΡΤ σήμανε την αρχή του τέλους της κυβέρνησης. «Την Τρίτη δεν έσβησε το σήμα της ΕΡΤ. Έσβησε η κυβέρνηση. Δεν μπήκε λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση. Μπήκε λουκέτο στη κυβέρνηση Σαμαρά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «πρωθυπουργό του μνημονίου, των προληπτικών επιστρατεύσεων και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου».

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας είπε ότι συμφωνεί με τον πρωθυπουργό σε ένα μόνο πράγμα: «Είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει. Του δικού σας καθεστώτος. Που κι εσείς είστε άξιο τέκνο του. Της κλεπτοκρατίας, της οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής. Του 1% που ζούσε εις βάρος του 99%. Της οικογενειοκρατίας. Των μεγάλων συμφερόντων, του πελατειακού συστήματος. Του συστήματος που γέννησε σκάνδαλα. Το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, το Βατοπέδι, την Siemens, τη λίστα Λαγκάρντ», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρωτοφανής και αντισυνταγματική πράξη του ήταν κίνηση υψηλού συμβολισμού. Ήταν μία κίνηση που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του, που οδηγούν τον τόπο στον οικονομικό όλεθρο και σε μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση, απεχθάνονται τη δημοκρατία, απεχθάνονται την ενημέρωση, απεχθάνονται τη δημόσια περιουσία, απεχθάνονται τον κόσμο της εργασίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό αν όντως πιστεύει στη διαφάνεια και την αξιοκρατία να προβεί σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και αντί να απολύσει τους 2.600 εργαζομένους στην ΕΡΤ να απολύσει όλους αυτούς που διόρισε σε κρατικές θέσεις με μοναδικό κριτήριο την πίστη τους στο πρόσωπό του ή τη μεσσηνιακή τους καταγωγή.

Πλέον το δίλημμα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «δημοκρατία ή εκτροπή» και κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τα ψέμματα και την τρομοκρατία και να ομολογήσει ότι μόνος στόχος είναι να πουληθεί ότι είναι δημόσιο και να περάσει στην ιδιωτική σφαίρα. «Θέλετε μία χώρα αποικία χρέους, μία χώρα από επάνω έως κάτω ειδική οικονομική ζώνη. Θέλετε ζωντανές τις τράπεζες και νεκρούς τους πολίτες, ισοπεδωμένη την κοινωνία. Θέλετε ο κόσμος να περιμένει μετά την ΕΡΤ, να κλείσετε με μία υπογραφή νοσοκομεία, σχολεία, εφορίες, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ, ότι φτιάχτηκε με κόπο χρόνια τώρα. 14 χιλιάδες εκπαιδευτικοί παίρνουν σειρά στις απολύσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας προειδοποιώντας πως «δεν θα σας αφήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα