Τσίπρας και Κοτζιάς δεν πήγαν στη συνεδρίαση για το ISIS μετά την ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονία

Μπορεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαράκ Ομπάμα, στις ΗΠΑ, να διεξήχθη σε θερμό και φιλικό κλίμα, όμως αυτό, καθώς φαίνεται, δεν ήταν ικανό να αποτρέψει την εμπλοκή που προέκυψε σε διπλωματικό επίπεδο, με «δάκτυλο» των Σκοπίων.

Και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,

αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση που διοργάνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με θέμα την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές, για δυο λόγους:

Πρώτον για το γεγονός ότι τα Σκόπια θα συμμετείχαν με την «συνταγματική» τους ονομασία που είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όχι ως FYROM, όπως είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και δεύτερον για το γεγονός ότι ήταν μια συνεδρίαση όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα είχε δικαίωμα ομιλίας ή παρέμβασης, οπότε δεν μπορούσε να εκφράσει τις ενστάσεις του για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και αίτημα από την Ελλάδα να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την ονομασία FYROM, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, ενισχύοντας την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών να μην παραστεί.

Η ελληνική πλευρά ξεκαθαρίζει πάντως ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα «διπλωματικού επεισοδίου» και κάνει απλώς λόγο για μια επιλογή με βάση τις εκτιμήσεις που έγιναν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Θιασώτης της «πατριωτικής» Αριστεράς, ο κ. Κοτζιάς εξέπληξε ευχάριστα όσους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν τη θέση τους από τις απόψεις της Σίας Αναγνωστοπούλου, αλλά και άλλων πολλών στελεχών του κόμματος, που δεν φημίζονται για την ιδεολογία της εθνικής «καθαρότητας».

The post Τσίπρας και Κοτζιάς δεν πήγαν στη συνεδρίαση για το ISIS μετά την ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα