Τσίπρας: Μπορεί να μην έχει καν κέρδος ο Φλαμπουράρης

Στήριξε τον Αλέκο Φλαμπουράρη ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Star και τον Νίκο Χατζηνικολάου, όμως οι απορίες που μένουν είναι ακόμα πολλές. Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για κίνηση αντιπερισπασμού και ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό θέμα, ενώ συμπλήρωσε ότι ο κ. Φλαμπουράρης μπορεί να μην έχει καν κέρδος (!) από αυτή τη δουλειά.

Όσο για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών με

ιδιωτικό συμφωνητικό ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για… γραφειοκρατία. Αναλυτικά όσα είπε για την υπόθεση Φλαμπουράρη:

«Εδώ έχουμε μία κατασκευή η οποία έγινε για αντιπερισπασμό ακριβώς για να δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση που και εσείς αφήσατε ότι όλοι ίδιοι είναι. Ο κ. Φλαμπουράρης είναι πενήντα χρόνια στέλεχος της Αριστεράς και ταυτόχρονα πενήντα χρόνια στον επαγγελματικό βίο και ποτέ στη ζωή του δεν είχε χαρακτηριστεί είτε ως διαπλεκόμενος είτε ως μπροστάντζας. Ο καθένας σε αυτόν τον τόπο έχει μία φήμη που τον κυνηγάει».

«Πήρε μια δουλειά ο άνθρωπος τον Νοέμβρη του 2014 πριν γίνουν εκλογές, ούτε υπουργός, ούτε στέλεχος ήταν, ζούσε από τη δουλειά του. Γίνεται η εκλογική διαδικασία, δέχεται την τιμητική πρόταση να γίνει υπουργός και αμέσως αποχωρεί, φεύγει από το ΔΣ της εταιρείας του».

«Διαβάζω ότι πρόκειται για σύμβαση 3,9 εκατ. ευρώ. Δεν ξέρω, νομίζω ότι είναι 1-1,5 εκατ. ευρώ. Και να σας πω, μπορεί να μην έχει καν κέρδη γι' αυτή τη δουλειά, με τις εκπτώσεις που κάνουν οι εργολάβοι. Μόλις έγινε υπουργός παραχώρησε τις μετοχές του και έκανε τα χαρτιά του να βγει στη σύνταξη. Πού είναι το μεμπτό;».

«Έτσι γίνονται οι μεταβιβάσεις μετοχών (σ.σ. μεταβίβαση με ιδιωτικό συμφωνητικό). Υπάρχει κάποιο ηθικό θέμα; Με ρωτάτε αν η γραφειοκρατία τηρήθηκε στο ακέραιο;».

The post Τσίπρας: Μπορεί να μην έχει καν κέρδος ο Φλαμπουράρης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα