Τσίπρας: Ας φέρουν αύριο την απλή αναλογική

Για παιχνίδια της τελευταίας στιγμής με την απλή αναλογική που όμως δεν μπορούν να ανακόψουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να φύγει με τη διαδικασία του… κατεπείγοντος.

«Τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος για την απλή αναλογική. Ας τη φέρουν αύριο. Ό,τι και να κάνουν το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν τον πόθο του λαού μας για μια μεγάλη πολιτική

ανατροπή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έθεσε το δίλλημα της εποχής το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είναι η δημοκρατική εκτροπή ή δημοκρατική ανατροπή.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανέφερερε σκωπτικά πως «το μόνο που είναι αναγκαίο πια να γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, είναι όχι να ψηφίζουμε μνημονιακούς νόμους, αλλά να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση που βυθίζει τη χώρα και το λαό στη δυστυχία». Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΕ δήλωσε πως το κόμμα είναι έτοιμο να αναλάβει τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης κοινωνικήε σωτηρίας και πως αυτή την ανάγκη δεν μπορεί κανείς να τη σταματήσει.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στα κόμματα της συγκυβέρνησης λέγοντας πως στηρίζουν με «θρησκευτική προσήλωση το σχέδιο της κ. Μέρκελ για μετατροπή της Ελλάδας«σε Ειδική Οικονομική Ζώνη» και σημείωσε:

«Αυτό το σχέδιο υπηρετούν τα μνημόνια. Αυτό το σχέδιο υπηρετούν διαφαινόμενες κινήσεις στο πολιτικό σκηνικό. Η προσπάθεια δηλαδή της συγκρότησης ενός μερκελικού κόμματος στην Ελλάδα υπό τον κ. Σαμαρά. Μερκελικού στην ευρωπαϊκή ατζέντα και ακραίου δεξιού στην εσωτερική ατζέντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα