Τρίμηνη παράταση ζήτησε ο Μητσοτάκης για τη διαθεσιμότητα

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αιτήθηκε της Τρόικας 3 μήνες παράταση για τους επόμενους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της Τρόικας, το θέμα της συζήτησης ήταν η πρόοδος που έχει επιτευχθεί όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στο τρίμηνο που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνάντησή τους.

Εκτός από την έκθεση με τον απολογισμό αυτού του διαστήματος ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και τρία αιτήματα προς την πλευρά των δανειστών: το πρώτο αφορούσε παράταση για το επόμενο

κύμα διαθεσιμότητας, το οποίο ζητήθηκε να επεκταθεί μέχρι το Μάρτιο του 2014 αντί για το τέλος του χρόνου.

Το δεύτερο αίτημα ανέφερε οι τυχόν απολύσεις που θα προκύψουν από την αμυντική βιομηχανία να συμπεριληφθούν στον αριθμό των 15.000 απολύσεων που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Τέλος, το ίδιο ζητήθηκε και γι' αυτούς που θα δουν την πόρτα της εξόδου και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες, λόγω προσωρινών διαταγών.

Η Τρόικα δεν έχει απαντήσει στα αιτήματα τα οποία εξετάζει με μεγάλη επιφυλακτικότητα, αλλά είναι απαραίτητο σύμφωνα με το υπουργείο να γίνουν αποδεκτά για να σταματήσουν οι οριζόντιες περικοπές και να μεταφερθεί η ουί από το ποσοτικό στο ποιοτικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα