Τρίχες Γιάννη, τρίχες πάντα

Ναι, τα γένια στον άντρα είναι μόδα σήμερα. Και αφού τα αφήνεις και εσύ, αυτά είναι τα  πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τα γένια.

Από τον Αντώνη Πακουλίδη

Οι μελέτες έχουν δείξει πως οι γυναίκες προτιμούν τα γένια στους άντρες. Σε όλα τα υπόλοιπα υπάρχει ένα μικρό ρίσκο: τα γένια -θεωρητικά μιλώντας- μπορεί να σε βοηθήσουν να κερδίσεις μια δουλειά, μπορεί βέβαια να σου κοστίσουν και μία. Τελικά όμως πέραν ότι σε κάποιους πάει και σε άλλους όχι, πόσα πραγματικά γνωρίζεις για το τραχύ πρόσωπο που σε χαιρετάει κάθε πρωί

στον καθρέφτη;

Ένας μέσος άντρας περνάει 140 μέρες αφαιρώντας τα γένια στη ζωή του

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν οι άντρες για τα γένια είναι πόσο από τη ζωή τους θα πρέπει τελικώς να αφιερώσουν σε αυτό. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, ένας μέσος άντρας θα ξοδέψει 3.300 ώρες για να ξυρίζει τα γένια του προσώπου του. Παρόλα αυτά, ο συγγραφέας Charles Handy εκτίμησε πως οι εργαζόμενοι θα ξοδέψουν 100.000 ώρες της ζωής τους στο ξύρισμα, απλά και μόνο για να δείχνουν σωστοί επαγγελματίες.

Οι γυναίκες προτιμούν τα γένια

Σύμφωνα με μια μελέτη από ψυχολόγους του πανεπιστημίου Northumbria, οι γυναίκες που κοιτάνε φωτογραφίες αντρικών προσώπων σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης τριχών (από καθόλου μέχρι και Ροβινσώνας Κρούσος) προτιμούσαν πάντα το λουκ με γένια.

Τα γένια μπορούν να τετραγωνίσουν το σαγόνι ενός άντρα

Το αξύριστο λουκ μπορεί να κάνει πολλά: σου δίνει λίγο παραπάνω χρόνο για ύπνο το πρωί και ένα τσακ παραπάνω στο λουκ σου στο κλαμπ το βράδυ, αλλά και μια σιγουριά και βεβαιότητα στις συνεντεύξεις δουλειάς. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως τα γένια τετραγωνίζουν το σαγόνι ενός άντρα, επιφανειακά δυναμώνοντας το σαγόνι και δίνουν ένα πιο αντρικό λουκ.

Τα γένια έχουν απαγορευτεί σε κάποιους χώρους εργασίας

Όταν ο τραγουδιστής George Michael και ο ηθοποιός Don Johnson ξεκίνησαν να έχουν γένια ως εικόνα την εποχή των ’80s, οι άλλες άντρες αποφάσισαν να τους μιμηθούν. Παρόλα αυτά, η πορεία των γενιών ως “στιλιστική επιλογή” δεν ήταν εύκολη. Συγκεκριμένα, το λουκ θεωρείτο ασεβές σε πολλούς κύκλους. Κάποιοι χώροι εργασίας συνέστησαν απαγορευτικά και κάποιοι έδιναν σε συναδέλφους τους ξυράφια και τους έλεγαν να πάνε σπίτι τους.

Διαβάστε ακόμα:

* Πως βλέπει μια γυναίκα τα μούσια…

* Έχεις πυτυρίδα στο μούσι, το ξέρεις;

Keywords
Τυχαία Θέματα