Τουρκική απάντηση στην τάφρο του Έβρου – Αγόρασαν αμφίβιο εκσκαφέα

Αμφίβιο εκσκαφέα που ισοπεδώνει το έδαφος στις όχθες των ποταμών προκειμένου να είναι ευκολότερη η πρόσβαση των στρατευμάτων πεζικού, απέκτησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Το νέο τεθωρακισμένο όχημα Μηχανικού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων λέγεται «Kunduz» ενώ σχεδιάστηκε από μηχανικούς της χώρας. Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν αναδείξει πολύ το νέο όχημα, γεγονός που θεωρείται ως απάντηση για την κατασκευή της τάφρου στον Έβρο από το Ελληνικό Μηχανικό.

Τα τουρκικά ΜΜΕ

ανέφεραν ότι «χάρη στην αμφίβια μπουλντόζα αυτή, τουρκικής κατασκευής, ο χρόνος διάβασης των αμφίβιων οχημάτων του πεζικού στην απέναντι όχθη των ποταμών μειώνεται και αυξάνεται το ποσοστό επιτυχίας της επιδρομής».

Επίσης διευκρίνισαν ότι το Kunduz «λειτουργεί σαν ένας κάστορας στην ακτή των ποταμών», ετοιμάζει την κλίση, το πλάτος, τη σκληρότητα και την επιφανειακή ομαλότητα του εδάφους σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες του πεζικού προκειμένου να κινείται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ο αμφίβιος εκσκαφέας ζυγίζει 20 τόνους και τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι «ξεχωρίζει από τα παρόμοια οχήματα που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό, με την ικανότητα πλεύσης και την μεταφορική ικανότητα που διαθέτει». Επίσης υποστηρίζουν ότι θεωρείται ως το πιο σύγχρονο του είδους του.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει μία επίδειξη του Kunduz και άλλων αμφίβιων εκσκαφέων του τουρκικού στρατού.

&

Keywords
Τυχαία Θέματα