Τουλάχιστον 79 νεκροί από μαζικές εκτελέσεις της αστυνομίας και του στρατού στο Μπουρούντι

Τουλάχιστον 87 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις ένοπλες συγκρούσεις στην πρωτεύουσα του Μπουρούντι, στο χειρότερο ξέσπασμα βίας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Μπουζουμπούρα, αστυνομικοί και στρατιωτικοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ 79 «αντάρτες», πολλούς από αυτούς ενώ ήταν πεσμένοι στα γόνατα, με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους.

Όπως ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας, μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται οχτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Η

κλιμάκωση της βίας ακολούθησε μια ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι μία άγνωστη ομάδα πραγματοποίησε τριπλή επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του στρατού, 12 αντάρτες σκοτώθηκαν και άλλοι 21 συνελήφθησαν έπειτα από επιχειρήσεις που είχαν ως στόχο την συγκέντρωση όπλων, για να χρησιμοποιηθούν κατά της κυβέρνησης.

Παρόλο που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι όλοι οι νεκροί των χθεσινών και σημερινών ένοπλων συγκρούσεων συνδέονται με τις επιθέσεις, κάτοικοι της πρωτεύουσας του Μπουρούντι κάνουν λόγο για πολλές «παράπλευρες απώλειες» μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Οι καθημερινές «εκκαθαρίσεις» της αστυνομίας και οι μαζικές εκτελέσεις αντιφρονούντων ξεκίνησαν τον προηγούμενο Μάιο, όταν οι πολίτες επιχείρησαν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Πιέρ Νκουρουνζίζα, ο οποίος διανύει τώρα την τρίτη θητεία του στο πηδάλιο της χώρας.

The post Τουλάχιστον 79 νεκροί από μαζικές εκτελέσεις της αστυνομίας και του στρατού στο Μπουρούντι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα