Τώρα που φεύγω από το koolnews…θα τα «χώσω» στον Κωστόπουλο!

Κάθε αρχή έχει κι ένα τέλος. Και να που σήμερα, είναι η τελευταία μου μέρα στο koolnews.gr. Πέρασε περίπου ενάμισης χρόνος από τον Αύγουστο του 2013 που ήρθα για πρώτη φορά. Όταν τότε με πήρε τηλέφωνο ο διευθυντής του site, ο Γιώργος ο Μιχαηλίδης για να έρθω να δουλέψω, τον ρώτησα τίνος είναι το «μαγαζί». Του Κωστόπουλου, μου είπε. Του Πέτρου.

Γράφει ο Δημήτρης Δεμεσούκας

Προς στιγμήν, σάστισα. Ο Γιώργος ήξερε ότι εγώ είμαι «ειδησάκιας» αφού έως τότε είχα δουλέψει ως ρεπόρτερ στους περισσότερους από τους μεγάλους τηλεοπτικούς

σταθμούς. Και για μένα Κωστόπουλος=LIFESTYLE.

Μην ανησυχείς, μου είπε ο Γιώργος. Το site είναι ενημερωτικό. Είχα ωστόσο κι ένα ηθικό δίλημμα. Για μένα ο Κωστόπουλος σήμαινε την αποθέωση του lifestyle ως τρόπου ζωής. Σηματοδοτούσε την καταστροφή δύο γενιών με τα πρότυπα που προωθούσε στα περιοδικά του που «σάρωναν» σε κυκλοφορία επί δύο δεκαετίες. Επί πλέον τον θεωρούσα «δήθεν» με τον «χύμα» τρόπο που τον άκουγα να μιλά σε συνεντεύξεις ή σε οτιδήποτε άλλο. Πως θα ταίριαζα με ένα τέτοιο περιβάλλον;

Επειδή ωστόσο προερχόμουν από μια οδυνηρή προσωπική, αλλά όχι επαγγελματική αποτυχία-με ένα site που είχα ανοίξει με κάποιους φίλους-ο κόσμος του διαδικτύου ήδη με είχε μαγέψει. Συν το ότι οι εποχές είναι δύσκολες για να κάνεις επιλογές, είπα τελικά να δοκιμάσω.

Όταν ξεκίνησα τον Αύγουστο, ο Πέτρος έλειπε σε διακοπές. Στη Μύκονο(πού αλλού, σκέφτηκα). Ώσπου, τέλη Αυγούστου, ήμασταν εγώ και μια συνάδελφος εκείνη την ώρα στο site, ακούω μια φωνή: «Γεια σας κορίτσια». Ήταν ο Κωστόπουλος. Με μια βερμούδα και τα τατουάζ στα χέρια. «Ωχ, συγγνώμη» λέει μόλις αντιλήφθηκε ότι τουλάχιστον ο ένας δεν ήταν κορίτσι. Και ήρθε να πάρει μια εφημερίδα για να βρει μια ταινία που ήθελε να δει. Λίγα λεπτά αργότερα, άκουσα δυνατή mainstream μουσική. Επειδή στη γειτονιά του site είχε πολλές καφετέριες, πίστεψα ότι ακουγόταν από κάποιο μαγαζί. «Ο Πέτρος είναι» μου λένε τα παιδιά!!! Η μουσική ήταν από το διπλανό γραφείο…Ε, με τέτοιο αφεντικό, σκέφτηκα, όντως δεν είχα ξαναδουλέψει…

Λίγες μέρες αργότερα, «έσκασε« η είδηση ότι ο Πέτρος ήταν στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση με τα χρέη του. Στο site, εμείς οι εργαζόμενοι του δεν ξέραμε τίποτα για την πρωτοβουλία του να παρουσιαστεί αυτοβούλως στην Ασφάλεια. Όταν επέστρεψε, ήρθε μόνος του στο γραφείο και άρχισε να μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία του στα γραφεία της Αλεξάνδρας, ενώ η είδηση έπαιζε παντού πρώτη.

Το καλοκαίρι του 2014 είμαι εγώ σε διακοπές. Ανοίγω ένα πρωί τον υπολογιστή να δω τι γίνεται στον κόσμο. Πρώτη είδηση: «Χώρισε ο Πέτρος με την Τζένη». Παίρνω τον Γιώργο τηλέφωνο. «Ρε συ, μας δουλεύουνε αυτοί;» του λέω. «Όχι, αλήθεια είναι» μου λέει ο Γιώργος. «Και μεις δεν ξέραμε τίποτα;» ανταπαντώ. «Χαμπάρι δεν πήραμε» μου λέει.

Να μην τα πολυλογώ. Γνώρισα έναν πρώην παντοδύναμο άνθρωπο και επιχειρηματία στις χειρότερες στιγμές της ζωής του. Να περνά από τα γραφεία της ΓΑΔΑ, να είναι καταρρακωμένος οικονομικά και να χωρίζει μετά από πολλά χρόνια γάμου. Κι αυτά να συμβαίνουν δίπλα μας, στο διπλανό γραφείο, στους ίδιους διαδρόμους που περνούσαμε κι εμείς. Και όλα αυτά σε μας, στους εργαζόμενους του να μην έχουν κανέναν αντίκτυπο. Όχι απλά δεν θέλησε να «πουλήσει» το δράμα του έστω στο δικό του «μαγαζί», αλλά πιστέψτε με, δεν είχαμε ιδέα κανένας.

Επιπλέον, δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει αν τα φέρνει τσίμα τσίμα ή αν έχει «κάβα» αλλά στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι μας, ήταν ΚΥΡΙΟΣ, χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση. Επίσης, δεν ήρθε ποτέ στο γραφείο να μας πει «σκίστε τον τάδε» ή «αποθεώστε τον δείνα». Είχαμε πλήρη ελευθερία στη δουλειά μας χωρίς την παραμικρή παρέμβαση, πράγμα για όσους γνωρίζουν, σπάνιο.

Το τελικό τσεκ μέσα μου το έκανα όταν εμφανίστηκε πρόσφατα στην εκπομπή του Θέμου. Τώρα που τον ξέρω από κοντά, σκέφτηκα, θα δω τι αλήθεια θα βγάλει στο «γυαλί». Κι ήταν ακριβώς όπως τον γνώρισα επί ενάμιση χρόνο. Και ο τσαμπουκάς του ήταν αληθινός, και το λύγισμα της φωνής του ήταν αληθινό.

Εξακολουθώ να του προσάπτω τις κατεστραμμένες γενιές(αν κι εδώ τελικά ίσως να χωράει πολλή συζήτηση). Ίσως απλά να «πούλησε» αυτό που τότε ο κόσμος ήθελε να αγοράσει. Αυτό άλλωστε δεν συμβαίνει και σήμερα με διαφορετικούς πρωταγωνιστές;

Εν κατακλείδι, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και είμαι ευγνώμων που ο Πέτρος υπήρξε αφεντικό μου. Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι άλλο είναι να γνωρίζεις από κοντά έναν άνθρωπο και άλλο από τα media.

Όσο για το «δήθεν»; Έτσι είναι. «Χύμα». Και του «σαλονιού και του λιμανιού».

Στο υπέροχο βιβλίο του καλύτερου για μένα σύγχρονου Έλληνα συγγραφέα, Ισίδωρου Ζουργού «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο» κάποια στιγμή ο πρωταγωνιστής λέει «από τους πλούσιους, κέρδισα χρήματα, κι από τους φτωχούς ελαφρύ ύπνο». Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε πλούσιος, ούτε φτωχός. Κι όμως μου πρόσφερε και τα δύο. Ένα σταθερό μεροκάματο σε δύσκολες εποχές για να ζήσω την οικογένεια μου κι ελαφρύ ύπνο γιατί δεν με ενόχλησε ποτέ στη δουλειά μου. Και τον ευχαριστώ πολύ.

Ευχαριστώ πραγματικά από την καρδιά μου και τον Γιώργο τον Μιχαηλίδη που μου πρόσφερε τη δυνατότητα να δουλέψω στο koolnews.gr. Ευχαριστώ και τα δύο υπέροχα νέα παιδιά που κατά κύριο λόγο δουλέψαμε παρέα. Τον Στέργιο Πουλερέ(ο Πέτρος ήδη τον «τσίμπησε» για το toratora.gr) και την Ελένη Ζώη-Τήλα. Κρατήστε τις υπογραφές τους γιατί πρόκειται για σπάνια ταλέντα. Τελειώνω με τις ευχαριστίες για να μη μοιάζει με απονομή 'Όσκαρ το άρθρο, λέγοντας να αγαπήσετε ακόμη περισσότερο το koolnews.gr. Είναι ένα σύγχρονο site, από τα πιο καλαίσθητα και ενημερωμένα, που έχει την τύχη να δουλεύει σε αυτό ένας συνδυασμός έμπειρων δημοσιογράφων και ταλαντούχων παιδιών.Ειδικά αν ο Πέτρος «σηκώσει» κεφάλι και αρχίσει να χαμογελάει ξανά πιο συχνά, τότε σύντομα θα «σαρώσει» και πάλι. Το έχει κάνει και μπορεί να το ξανακάνει.

ΥΓ. Όταν του είπα ότι θέλω πριν φύγω, να γράψω ένα άρθρο γι αυτόν, μου είπε «Ρε μαλάκα, θα νομίζουν ότι βλογάμε τα γένια μας».

«Μα δεν θα γράψω μόνο καλά λόγια» του είπα. Έσκασε στα γέλια και μου είπε «γράψε ότι θες ρε. Με έχεις δει ποτέ να θυμώνω; Κάνε ότι γουστάρεις». Έτσι διαβάζετε αυτά που διαβάζετε. Χα, αυτή τη φορά, την πάτησες Κωστόπουλε!!!

The post Τώρα που φεύγω από το koolnews…θα τα «χώσω» στον Κωστόπουλο! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα