Τόμσεν σε ΔΝΤ: Τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλά

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν ενημέρωσε χθες, Δευτέρα του Πάσχα, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ για για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι τα γενικότερα

νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλά αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένα νούμερα επειδή, όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτρέπει ακόμα την πρόσβαση στα στοιχεία.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το ύψος του δημοσιονομικού κενού, ούτε τον ρυθμό ανάπτυξης. Ο κ. Τόμσεν είπε ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης δεν λειτουργεί, υπάρχουν κενά και δεν «βλέπει» πώς θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε να εκταμιευθούν χρήματα από το Ταμείο.

Αναφερόμενος στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, φέρεται να δήλωσε ότι ο κατάλογος καλύπτει σε γενικές γραμμές τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν το επόμενο διάστημα και είναι αρκετός ως μια αφετηρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσιγκτον Μιχάλη Ιγνατίου, ο Πολ Τόμσεν φέρεται να είπε ότι το Ταμείο δεν έχει πρόβλημα με τους διαφορετικούς όρους που υιοθετεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την τρόικα και το μνημόνιο. «Είμαστε ανοικτοί να το ονομάσουμε ό,τι θέλουν», φέρεται να είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι το MoU (Μνημόνιο) πρέπει να υπάρχει, καθώς από τη στιγμή που η Ευρώπη ζητά να ελέγχεται η υλοποίηση των μέτρων και του Προγράμματος, πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο και να είναι όλα γραπτά και υπογεγραμμένα.

Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ εκφράστηκαν φόβοι ότι οι προτάσεις και οι εισηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα έχουν αντίκτυπο και στα δημοσιονομικά.

The post Τόμσεν σε ΔΝΤ: Τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα