Το τελευταίο αντίο στην Eve Arnold

H φωτο-δημοσιογράφος Eve Arnold πέθανε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στην ηλικία των 99 χρονών, αφήνοντας πίσω της ένα μεγάλο έργο.

Από τον Βασίλη Μαλέσιο

Οι περισσότεροι φωτογράφοι σήμερα στήνονται ώρες σε μια γωνιά περιμένοντας απλώς να πάρουν μια θολή (τις περισσότερες φορές) φωτογραφία κάποιου διάσημου. Εκείνη όμως για πολλά χρόνια αποτέλεσε τον “καλύτερο φίλο” των celebrities, καθώς με την κάμερά της τους φωτογράφιζε σε προσωπικές τους στιγμές, δείχνοντας μια άλλη όψη τους.

H Εve Cohen, όπως ήταν το

πραγματικό της όνομα γεννήθηκε, στην Philadelphia από Ρώσους-Εβραίους μετανάστες γονείς. Η ασχολία της με την φωτογραφία γεννήθηκε το 1946 στην Νέα Υόρκη, όπου εργαζόταν σε εκτυπώσεις φωτογραφιών. Έμαθε τα μυστικά της φωτογραφίας από τον σκηνοθέτη τέχνης Alexey Brodovitch στο New School κοινωνικών ερευνών στο Manhattan. Ακολούθησε το πρακτορείο φωτογραφιών Magnum το 1951 και έγινε πλήρες μέλος του το 1957. Η Arnold έγινε γνωστή για την δουλειά της καθώς φωτογράφιζε διάσημους σε προσωπικές στιγμές, μερικά από τα πιο γνωστά πορτραίτα φωτογραφιών, πολιτικών και αστεριών του Χόλυγουντ τραβήχτηκαν την πρώτη δεκαετίας της καριέρας της.

Τα τελευταία χρόνια μεταφέρθηκε σε γηροκομείο στο Λονδίνο, όπου έπασχε από χρόνια ασθένεια. Όταν ρωτήθηκε απ την Anjelica Huston αν φωτογραφίζει ακόμα, απάντησε πως πλέον δεν μπορεί ούτε να κρατήσει απλά την κάμερα. Δείτε κάποια στιγμιότυπα από την εκπληκτική καριέρα της.

Διαβάστε ακόμα:

* Η ακριβότερη φωτογραφία στον κόσμο

* Τα διάσημα γυμνά της Marilyn Monroe

* Fly me to the moon

Keywords
Τυχαία Θέματα