Το ΣΔΟΕ ετοιμάζει έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής- Θα «ξεσκονίσει» τα οικονομικά της

Σε εκτενείς ελέγχους αναμένεται να προβεί για το επόμενο διάστημα το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα οικονομικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα.

Στόχος είναι να ελεγχθούν οι επιχορηγήσεις, τα έσοδα από τρίτους (δωρεές, προσφορές, κουπόνια ενίσχυσης, κ.α.) τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τα συσσίτια, οι πόροι με τους οποίους λειτουργούν οι οργανώσεις σε όλη την

χώρα αλλά και τα «χαρτζιλίκια» που έδιναν στα μέλη τους αν δηλαδή υπάρχουν παραστατικά για όλα τα έξοδα και τα έσοδα του κόμματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Real προβλέπεται να διεξαχθεί εξονυχιστικός έλεγχος και στα πόθεν έσχες που κατέθεσαν για πρώτη φορά ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του κόμματός του τον περασμένο Ιούνιο. Κυβερνητικά στελέχη αναρωτιούνταν πού βρήκαν τα χρήματα για να συντηρήσουν τα γραφεία τους σε όλη την χώρα, καθώς η κρατική επιχορήγηση μπήκε στα ταμεία της Χρυσής Αυγής περίπου εννέα μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Τον Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία, εκταμιεύθηκαν 873.000 ευρώ, που αφορούσαν το 50% της κρατικής επιχορήγησης και πριν από μια εβδομάδα εγκρίθηκε η δεύτερη δόση, που φτάνει στα 320.000 ευρώ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα