Το «road trip» του Μάριον Κόλα στην Στερεά Ελλάδα – Προσπαθεί να διαφύγει στην Αλβανία

Σε στοίχημα τιμής έχει αναγάγει πλέον η Αστυνομία την σύλληψη του Αλβανού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Μάριον Κόλα και των συνεργών του.
Ο κακοποιοί ευθύνονται μέχρι στιγμής για τον θάνατο δύο ατόμων, της Κατερίνας Ζώγαλη στα Ίσθμια και του Γιώργου Ανδρουτσόπουλου, στο Δίστομο. Η ΕΛ.ΑΣ. τον έχει εντοπίσει ήδη δύο φορές αλλά ο Μάριον Κόλα, έχει καταφέρει να ξεφύγει. Κατά τις καταδιώξεις

αυτές και τις συμπλοκές προήλθαν και οι θάνατοι των δύο αυτών ανθρώπων.
Ο Μάριον Κόλα έχει επιδοθεί μέχρι στιγμής σε μία ξέφρενη πορεία διαφυγής στην Στερεά Ελλάδα και την Αττική προκειμένου να μην συλληφθεί.

Κατά την διάρκεια καταδίωξης στην Κορινθία το 2010 όταν και έγινε γνωστός στην Αστυνομία, τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς μία πράξη που μπορεί να θεωρηθεί «προφητική» για τον θάνατο του Γιώργου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος πυροβολήθηκε από τον Κόλα και έχασε την ζωή του στο Δίστομο.
«Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε» είχε πει το 2010 στους αστυνομικούς που τον συνελάμβαναν. Τελικά έκανε πράξη την απειλή του και όχι μόνο σκότωσε αστυνομικό αλλά και μία κοπέλα, την Κατερίνα Ζώγαλη, στα Ίσθμια.

Το Road Trip

Το στίγμα των ασύλληπτων κακοποιών όπως δημοσιεύουν τα ΝΕΑ εντοπίσθηκε στη Ναυπακτία τα ξημερώματα της Πέμπτης. Μετά τη δολοφονία του 37χρονου αστυνομικού, οι δραπέτες είχαν διαφύγει με ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας Λιβαδειάς. Εκτός από τα Καλάσνικοφ που είχαν, ενίσχυσαν το οπλοστάσιό τους με τα όπλα τριών αστυνομικών και αναβάθμισαν τον εξοπλισμό τους με τα αλεξίσφαιρα που απέσπασαν από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Προκειμένου να δυσκολεύουν τις έρευνες της Αστυνομίας κλέβουν νέα αυτοκίνητα και εγκαταλείπουν τα προηγούμενα, ενώ κινούνται μόνο τις νυχτερινές ώρες. Λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα χθες, στην περιοχή Φιλοθέη Φωκίδας, οι δραπέτες - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - εισέβαλαν σε σπίτι της περιοχής από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, άρπαξαν τα κλειδιά του αγροτικού αυτοκινήτου - ενός λευκού Mitsubishi - του ιδιοκτήτη και διέφυγαν.

Ο ιδιοκτήτης ξύπνησε από τον θόρυβο της μηχανής και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία που ακροβολίστηκε στην περιοχή. Λίγο αργότερα το κλεμμένο αγροτικό έπεσε πάνω σε μπλόκο αστυνομικών της ομάδας Πρόληψης - Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) στη γέφυρα Ρέρεσι σε ορεινή περιοχή της Ναυπακτίας. Οι αστυνομικοί επέβαιναν σε δύο τζιπ. Οι δράστες με το κλεμμένο αγροτικό πλησίασαν σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων, αλλά αυτή τη φορά απέφυγαν την ένοπλη συμπλοκή. Εκαναν αμέσως αναστροφή και διέφυγαν στην αντίθετη κατεύθυνση. Αστυνομικοί πυροβόλησαν δυο φορές στον αέρα αλλά οι κακοποιοί κατάφεραν να ξεφύγουν. Αμέσως δόθηκε σήμα συναγερμού και ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Οι αστυνομικοί πρόλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και διέκριναν τουλάχιστον τρία άτομα, τα δυο στην καμπίνα και το τρίτο στην καρότσα του αγροτικού. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή ειδικών μονάδων και ελικοπτέρου.
Το μεσημέρι οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην ακτίνα κοντά στα μοναστήρια του Βαρνάκοβα και της Αμπελακιώτισας Ναυπακτίας, τα οποία για αρκετή ώρα είχαν αποκλεισθεί και απαγορευόταν η πρόσβαση. Η επιχείρηση στην αχανή περιοχή παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες και έως αργά χθες το βράδυ είχαν στηθεί μπλόκα σε όλα τα δυνατά σημεία. Ωστόσο, οι δραπέτες παρέμεναν ασύλληπτοι. Το γεγονός πάντως, ότι ο επικίνδυνος δραπέτης Μαριάν Κόλα και η συμμορία του εξακολουθούν να κινούνται στη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες ότι προσπαθούν να φθάσουν στα σύνορα και να διαφύγουν προς την Αλβανία.

Οι «συναντήσεις» του με την Αστυνομία

23 Μαρτίου, Τρίκαλα: 11 Κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων καταφέρνουν να αποδράσουν έπειτα από μάχη με τους αστυνομικούς.
25 Μαρτίου, Λαμία: Οι δραπέτες εντοπίζονται
29 Μαρτίου, Μάνδρα-Ίσθμια: Τουλάχιστον τέσσερις δραπέτες εισβάλλουν σε ταβέρνα και ληστεύουν τον ιδιοκτήτη της στην Μάνδρα. Ακολουθεί καταδίωξη από την Αστυνομία και στα Ίσθμια από σφαίρα των κακοποιών σκοτώνεται η 25χρονη Κατερίνα Ζώγαλη.
19 Απριλίου, Μάνδρα: Δραπέτες που επιβαίνουν σε κλεμμένο Citroen ανταλλάσσουν πυροβολισμούς με αστυνομικούς που επιχείρησαν να τους σταματήσουν.
11 Ιουνίου, Παρνασσός: Εντοπίζονται δύο αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί από την Εραυτεινή σε δασική περιοχή του Παρνασσού. Το ένα μάλιστα καμένο, ενώ στο άλλο οι δραπέτες άφησαν ένα Καλάσνικοφ και εκρηκτικές ύλες.
13 Ιουνίου, Φθιώτιδα κοντά στην Μονή Δαμάστας: τρεις πυροσβέστες επιχειρούν να σβήσουν μία φωτιά κοντά στο μοναστήρι. Έρχονται αντιμέτωποι με δύο δραπέτες, ο ένας αναγνωρίστηκε ότι ήταν ο Κόλα.
16 Ιουνίου, Όρια Φθιώτιδας – Βοιωτίας, στο ύψος του Παλιού Λεβέντη: Μια ομάδα από τους δραπέτες ανοίγει πυρ εναντίον αστυνομικού μπλόκου και διαφεύγει.
17 Ιουνίου, Δίστομο: Οι δραπέτες δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 37χρονο αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο.
20 Ιουνίου, Ορεινή Ναυπακτία: Ύστερα από μία κλοπή αυτοκινήτου οι δραπέτες εντοπίζονται στην ορεινή Ναυπακτία. Ακολουθεί εκτεταμένη επιχείρηση για την σύλληψή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα