Το πήρε το αγόρι! Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παντρεύτηκε δόξη και τιμή τον σύντροφό του

Ο Ξαβιέ Μπετέλ και ο Γκοτιέ Ντεστενέ, φορώντας επίσημα σκούρα κοστούμια και χαμογελώντας ευτυχισμένοι, έζησαν χθες την πιο όμορφη μέρα της ζωής τους. O πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Μπετέλ(δεξιά), παντρεύτηκε τον Βέλγο σύντροφό του, Ντεστενέ, και έγινε ο πρώτος ηγέτης χώρας που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με σύντροφο του ιδίου φύλου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο γάμος τελέστηκε σε ξενοδοχείο της πόλης του Λουξεμβούργου από τη Λιντί Πολφέ, δήμαρχο της πόλης, ενώ διακόσιοι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το ξενοδοχείο, ξέσπασαν

σε χειροκροτήματα αμέσως μόλις έφθασε το ζευγάρι. Μετά την τελετή οι νεόνυμφοι επέστρεψαν στην είσοδο, προκειμένου να χαιρετίσουν τους καλεσμένους τους, οι οποίοι τους πέταξαν ρύζι.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, 39 ετών, ήταν μεταξύ των καλεσμένων.«Ήρθα στο γάμο ενός φίλου. Ήταν μια σημαντική στιγμή για εκείνον και έπρεπε να παραβρεθώ», δήλωσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, το νιόπαντρο ζευγάρι πήγε στο δημαρχέιο της πόλης για τα διαδικαστικά, όπου εκεί τους περίμενε πλήθος πολιτών για αν τους ευχηθούν.

Ο Μπετέλ, 42 ετών, είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να παντρευτεί με τον Ντεστενέ, έναν αρχιτέκτονα με τον οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης από το 2010. «Μου το ζήτησε και εγώ είπα ναι» είχε δηλώσει στους Los Angeles Times.

Το Λουξεμβούργο νομιμοποίησε τον Ιούνιο του 2014 το γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου αναγνωρίζοντας επιπλέον στα ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά.

Οι Ιρλανδοί αναμένεται να αποφασίσουν την επόμενη Παρασκευή μέσω δημοψηφίσματος σχετικά το θέμα του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, που έχει ήδη νομιμοποιηθεί σε 17 χώρες.

The post Το πήρε το αγόρι! Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παντρεύτηκε δόξη και τιμή τον σύντροφό του appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα