Το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας»: Η ιστορία του μυστηριώδους πλοίου που ταξίδεψε στο χωροχρόνο

Βρισκόμαστε στο 1943, εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πόσο πιστευτή μπορεί να γίνει μια ιστορία που θέλει ένα πολεμικό πλοίο να εξαφανίζεται μαζί με το πλήρωμά του στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας, να «ταξιδεύει» μίλια μακριά και να επανεμφανίζεται στη θέση του λίγα λεπτά αργότερα;

Το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας» με την επίσημη ονομασία «Rainbow Project» -και η εμπλοκή του Άλμπερτ Αϊνστάιν σ’ αυτό- αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου, που ποτέ κανείς μέχρι τώρα δεν κατάφερε να εξηγήσει επαρκώς, αλλά ούτε και να αμφισβητήσει με δυνατά επιχειρήματα.

Το

«γιατί» του πειράματος

Οκτώβριος 1249 και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αποφασίζει να πραγματοποιήσει το πιο απόκοσμο πείραμα όλων των εποχών: να εξαφανίσει το πλοίο US Eldridge έχοντας βασιστεί στη Θεωρία των Ενιαίων Πεδίων του Αϊνστάιν. Τηλεμεταφορά, οπτική εξαφάνιση ή χωροχρονική μετακίνηση; Κανείς δε μπορεί να αποφανθεί με βεβαιότητα. Γιατί όμως έλαβε χώρα ένα τόσο διακινδυνευμένο πείραμα;

Ο λόγος είναι απλός. Ένα… αόρατο πλοίο θα δυσκόλευε τον εχθρό να κερδίσει τη μάχη. Σκοπός του πειράματος ήταν με τη βοήθεια της τεχνολογίας το Πολεμικό Ναυτικό να πετύχει το ακατόρθωτο: το ταξίδι των πλοίων στο χωροχρόνο. Το τεράστιο αυτό επιστημονικό άλμα, ξάφνιασε, αναστάτωσε, τρόμαξε και συντάραξε τον κόσμο, με το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας» να μένει στην ιστορία ως το απόλυτο μυστήριο που τόσα χρόνια μετά αναζητά την εξήγησή του.

Το US Eldridge εξαφανίζεται μυστηριωδώς

Έχοντας ολοκληρώσει τη «Θεωρία των Ενιαίων Πεδίων» σύμφωνα με την οποία η βαρύτητα συνδέεται με τον ηλεκτρισμό και τον μαγνητισμό, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, θέλοντας να επαληθεύσει όσα υποστήριζε, συνεργάστηκε με το αμερικανικό Πολεμικό στο «Rainbow Project».

28 Οκτωβρίου του 1943, (η ημερομηνία έχει απόκλιση, ωστόσο αυτή είναι η επικρατέστερη εκδοχή), το αντιτορπιλικό - «πειραματόζωο» επανδρωμένο πλήρως εξαφανίζεται από τη ναυτική βάση της Φιλαδέλφειας με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων για να εμφανιστεί λίγα λεπτά αργότερα στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, 350 χιλιόμετρα μακριά. Το μυστήριο ωστόσο δεν σταματά εδώ, αφού μέσα σε ελάχιστο χρόνο επανήλθε στη Φιλαδέλφεια, χωρίς κανείς να το δει προτού φτάσει στο λιμάνι.

Κανείς από όσους είδαν το πλοίο να εξαφανίζεται και να εμφανίζεται ξανά μπροστά στα μάτια τους δε μπόρεσε να συνειδητοποιήσει το πώς μπόρεσε να συμβεί κάτι τέτοιο μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, αφού για μια τέτοια απόσταση το πλοίο θα χρειάζονταν τουλάχιστον 24 ώρες για να πλεύσει ως το Νόρφολκ και να καταφέρει να φτάσει πίσω εκεί από όπου ξεκίνησε.

Ο ρόλος του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που «έσβησε» το αντιτορπιλικό

Το αρχικό σχέδιο ήταν η δημιουργία ενός ισχυρού ηλεκτρομαγνητικού πεδίου γύρω από το πλοίο, το οποίο θα εμπόδιζε τις τορπίλες του εχθρού να το αγγίξουν και –γιατί όχι- να τις «σπρώξει» πίσω εκεί από όπου εκτοξεύτηκαν.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, οι αμερικανικές δυνάμεις σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο πεδίο ώστε να «εξαφανίσουν» οπτικά το πλοίο κάνοντας το αόρατο στο νερό και τον αέρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από μαρτυρίες, το συγκεκριμένο πείραμα πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά, το αντιτορπιλικό των 1.520 τόνων δεν εξαφανίστηκε τελείως, καθώς το αποτύπωμα του σκελετού του διαγραφόταν καθαρά στο νερό.

Κατά τη δεύτερη φάση, εξαφανίστηκε ολόκληρο και επανεμφανίστηκε 18 λεπτά αργότερα στη Βιρτζίνια, με το πλήρωμά του να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση: άνθρωποι βρίσκονταν «χτισμένοι» στους τοίχους, κάποιοι άλλοι δε μπορούσαν ούτε να μιλήσουν, ορισμένοι έχασαν τα λογικά τους, ενώ δηλώθηκαν και απώλειες, καθώς μέλη του πληρώματος εξαφανίστηκαν κατά την «μεταφορά».

Όσοι επέζησαν, εικάζεται ακόμη πως εξαφανίζονταν και επανεμφανίζονταν μετά από ώρες.

Παρότι κανείς ποτέ δε μπόρεσε να εξηγήσει το που βρισκόταν το πλοίο κατά τη διάρκεια της εξαφάνισής του, ο Αλ Μπιέλεκ, ο οποίος -όπως υποστήριζε- ήταν ένας από τους δύο ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού που έθεσαν σε λειτουργία τα μηχανήματα στο δωματίου ελέγχου του πλοίου, δήλωσε πως το US Eldridge ταξίδεψε 40 χρόνια μπροστά στο χρόνο, δηλαδή στο 1983 και βρέθηκε στις υπόγειες εγκαταστάσεις του προγράμματος «Μόντοκ» στο Λονγκ Άιλαντ.

Ο φόβος του Αϊνστάιν για την ανθρωπότητα και η λήξη του πειράματος

Λέγεται πως μετά την ολοκλήρωση του πειράματος, ο Αϊνστάιν έχοντας συνειδητοποιήσει πως οι άνθρωποι δεν ήταν έτοιμοι να δεχθούν μια τέτοια τεχνολογική γνώση και εξέλιξη, κατέστρεψε τα χειρόγραφά που εξηγούσαν το πείραμα και όσα ο ίδιος είχε καταφέρει να αποδείξει.

Από τη μεριά του το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό εγκατέλειψε την προσπάθεια παντοδυναμίας του μέσω της επανάληψης του πειράματος, λόγω των όσων συνέβησαν στο πλήρωμα του πλοίου…

Το πλοίο – μυστήριο στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της αμερικανικής βοήθειας, το US Eldridge χαρίστηκε το 1951 στην Ελλάδα και ξεκίνησε ως «Λέων» την υπηρεσία του στο Πολεμικό μας Ναυτικό. Παρά την αλλαγή του ονόματός του, η φήμη του μοιάζει να το κυνηγούσε με τους Έλληνες ναυτικούς να κάνουν λόγο για μεταφυσικά περιστατικά και ανεπιβεβαίωτους θρύλους που ήθελαν το πλοίο να εμπλέκεται σε περίεργες «συμπτώσεις».

Σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί, οι ναύτες που υπηρέτησαν στο πλοίο υιοθέτησαν μια παράξενη συμπεριφορά, ενώ κάποιοι από αυτούς παρουσίασαν σοβαρά νευρολογικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Λαϊκοί θρύλοι μάλιστα, θέλουν το πλοίο να εξαφανίζεται για δύο ημέρες κατά τη διάρκεια ασκήσεων στο Ιόνιο τη δεκαετία του ‘50 και ορισμένα μέρη του να παραμένουν σφραγισμένα χωρίς κανείς να εξηγεί το λόγο.

Ο «Λέων» παροπλίσθηκε το 1992. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έως ότου δοθεί μια ολοκληρωμένη εξήγηση για το τι ακριβώς συνέβη στο πλοίο και τους ανθρώπους που το επάνδρωναν, το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας» θα παραμένει ένα από τα πιο ανατριχιαστικά μυστήρια του κόσμου...

The post Το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας»: Η ιστορία του μυστηριώδους πλοίου που ταξίδεψε στο χωροχρόνο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα