Το παράπονο του Γιώργου Παπανδρέου για τις selfie! –Τι είπε για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών

Σε συνέδριο στις Βρυξέλλες με θέμα «Πώς να τραβήξεις την προσοχή ενός πρωθυπουργού σε ένα πρόβλημα δημόσιας Υγείας, όπως η Ηπατίτιδα C» βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι στις πρώτες συναντήσεις με τα ηγετικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αισθανόταν σαν να ήταν λεπρός:

«Κανείς δεν ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί μου, ούτε καν για

μία selfie για να μην προσβληθούν από τον ίδιο ιό που έπασχε η Ελλάδα. Ήμασταν στιγματισμένοι».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για τη δημιουργία των hotspots: «Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με μια κρίση προσφύγων. Ήμουν κάποτε πρόσφυγας στη Σουηδία. Όταν ήμουν Πρωθυπουργός ήμασταν ήδη αντιμέτωποι με το πρόβλημα του μεγάλου πληθυσμού μεταναστών χωρίς έγγραφα. Ταυτόχρονα, γνωρίζαμε ότι πολλοί από αυτούς ήταν φορείς μεταδοτικών ασθενειών. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια κινητή μονάδα για να τους ελέγχει, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με την ασθένειά τους και ταυτόχρονα να τους παράσχει έγγραφο της παρουσίας τους στην Ελλάδα. Σήμερα δημιουργούμε hotspots στην Ελλάδα και αλλού. Αυτό ήταν αμφιλεγόμενο. Ιδιαίτερα στο νησί της Κω. Το νησί του μεγάλου επιστήμονα της ιατρικής, Ιπποκράτη».

Στη συνέχεια ο αρχηγός του «Κινήματος» αναφέρθηκε στην αποποινικοποίηση των ναρκωτικών λέγοντας ότι: «Το να σέβεσαι κάθε έναν από τα ανθρώπινα πλάσματα, σημαίνει ότι αφαιρείς το στίγμα. Είτε είναι ο ιός HIV, είτε ο HCV, είτε τα ναρκωτικά, πολύ συχνά διασκεδάζουμε με το να ρίχνουμε την ευθύνη στον ασθενή».

The post Το παράπονο του Γιώργου Παπανδρέου για τις selfie! –Τι είπε για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα