«Το παιδί μες στη βαλίτσα» – Το παιδικό μυθιστόρημα του Μιχάλη Μακρόπουλου

Ο παππούς Χρίστος αφήνει µε τη διαθήκη του µια βαλίτσα στον συνονόµατό του, αγαπηµένο εγγονό.

Όµως…δεν είναι µια συνηθισµένη βαλίτσα, γιατί µπορεί να πετάει σαν ελικόπτερο, να κυλάει σαν αµάξι και να πλέει σαν βάρκα. Και µέσα της ο εννιάχρονος Χρίστος ξεκινά για ένα απίστευτο ταξίδι.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνει τον γύρο της Γης, ζώντας κάθε λογής απίστευτες περιπέτειες. Τρεις αστυνομικοί τον κυνηγούν στον Πύργο του Άιφελ, μια φάλαινα τον καταπίνει, ένας κακοποιός τον απειλεί… Για να µην τα πολυλογούµε, το Παιδί µες στη βαλίτσα είναι µια ιστορία γεµάτη χιούµορ και δράση.

Είχαμε

μόλις γυρίσει από ταξίδι κι ο γιος μου ο Χρίστος, τρεισήμισι χρονώ τότε, μπήκε μες στην αδειασμένη βαλίτσα. Βλέποντάς τον, ξάφνου σκέφτηκα: «Ταξιδεύουμε με μια βαλίτσα. Αν όμως ταξιδεύαμε μέσα σε μια βαλίτσα;» και γεννήθηκε τούτη η περιπέτεια. Σκάρωσα μια βαλίτσα που πετάει σαν ελικόπτερο, τσουλάει σαν αμάξι και πλέει σαν βάρκα• μέσα έβαλα τον Χρίστο, μεγαλώνοντάς τον εξίμισι χρόνια, και τον έστειλα να κάνει τον γύρο της Γης. Τον προσγείωσα στην κορφή του Πύργου του Άιφελ και στην αυλή ενός γαλλικού αγροτόσπιτου, τον έβαλα σαν τον Πινόκιο μες στην κοιλιά μιας φάλαινας, τον έστειλα να διαπλεύσει τον Ατλαντικό μ’ ένα υπερωκεάνιο, να νικήσει στη Νέα Υόρκη έναν γκάνγκστερ, να βοηθήσει στην Κίνα ένα πιτσιρίκι να πετάξει τον ψηλότερο χαρταετό, να ταξιδέψει λαθρεπιβάτης σ’ ένα ρωσικό τρένο μαζί μ’ ένα αγόρι που το ’σκασε απ’ το ορφανοτροφείο. Πέρασε φίνα κάνοντας τον γύρο της Γης μες στη βαλίτσα, κι εύχομαι μαζί του να περάσετε φίνα κι εσείς.

Μιχάλης Μακρόπουλος

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Keywords
Αναζητήσεις
το παιδί μέσα στην βαλίτσα μυθιστόρημα
Τυχαία Θέματα