Το koolnews.gr πάει Μουντιάλ: Το προφίλ της Εθνικής Μεξικό

18:27 3/6/2014 - Πηγή: KoolNews

Το Μεξικό είναι η πιο επιτυχημένη Εθνική της ζώνης της Κεντρικής Αμερικής καθώς έχει χτίσει μια..δυναστεία συμμετοχών στην τελική φάση των Παγκοσμίων Κυπέλλων...

Οι συμμετοχές του Μεξικό είναι δεκατρείς στον αριθμό, ενώ από το 1994 και εντεύθεν δεν έχει χάσει τελική φάση Παγκοσμίων Κυπέλλων. Η παρθενική συμμετοχή τους ήταν στο πρώτο Μουντιάλ, τ'οποίο διεξήχθη στην Ουρουγουάη. Τις χρονιές 1970 και 1986, όπου και η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, έλαβε χώρα εντός...έδρας, το Μεξικό

έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις.

O προπονητής

Ο Μιγκέλ Ερέρα λογίζεται ως ένας από τους πετυχημένους τεχνικούς σε πάγκο Εθνικής ομάδας. Έχει καταφέρει να κάνει το Μεξικό, σε συνδυασμό με τους ποδοσφαιριστές που έχει στην διάθεσή του, πολύ υπολογίσιμη δύναμη.

Ο στόχος

Όπως προλογίσαμε, το Μεξικό αποτελεί την πιο δυνατή ομάδα στη ζώνη της Κεντρικής Αμερικής. Τη τελευταία δεκαετία έχει πάρει μέρος σε όλα τα Μουντιάλ και όπως είναι λογικό έχει αποκομίσει την εμπειρία που απαιτείται. Ο τεχνικός του Μεξικό έχει ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται σε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως ο Γκιγιέρμο Οτσόα, ο Χαβιέρ Ερνάντες (Τσιτσαρίτο) και ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος.

H 23άδα για Βραζιλίας

Τερματοφύλακες: Γκιγιέρμο Οτσόα, Χεσούς Κορόνα, Αλφρέντο Ταλαβέρα.

Αμυντικοί: Πάουλ Αγκιλάρ, Μιγκέλ Λαγιούν, Ντιέγκο Ρέγιες, Ραφαέλ Μάρκες, Ούγκο Αγιάλα, Έκτορ Μορένο, Κάρλος Σαλσίδο, Άντρες Γκουαρδάδο.

Μέσοι: Χουάν Κάρλος Μεντίνα, Χουάν Χοσέ Βάσκες, Ισαάκ Μπρισουέλα, Λουίς Μονές, Κάρλος Πένα, Μάρκο Φαμπιάν, Έκτορ Ερέρα.

Επιθετικοί: Ραούλ Χιμένες, Άλαν Πουλίδο, Χαβιέρ Ερνάντες, Τζιοβάνι ντος Σάντος, Ορίμπε Περάλτα.

Η φανέλα

Keywords
Τυχαία Θέματα