Το koolnews.gr πάει Μουντιάλ: Το προφίλ της Εθνικής Χιλής!

13:54 5/6/2014 - Πηγή: KoolNews

Η Χιλή δεν είναι η υπερδύναμη του Παγκόσμιου αλλά και του Νοτιοαμερικάνικου ποδοσφαίρου, όμως έχει αρκετές συμμετοχές στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου...

Η Εθνική Χιλής υπάγεται στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής και είχε λάβει συμμετοχή σε τελική φάση Μουντιάλ οκτώ φορές. Μάλιστα το 1962 φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και έφτασε ως τον Μικρό τελικό και κατέκτησε την 3η θέση, με νίκη κόντρα στη Γιουγκοσλαβία. Αξίζει να σημειωθεί πως από το 1960, η Χιλή καταλαμβάνει τη 25η θέση, βάσει

του συστήματος αξιολόγησης.

Το ντέρμπι

Σε περίπτωση που Χιλή και Περού «ζευγαρώσουν» σε πιθανή πρόκριση, τότε θα μιλάμε για ένα πραγματικό ντέρμπι, το οποίο παράγοντες του ποδοσφαίρου το όρισαν. Να σημειωθεί πως ο αγώνας Χιλή – Περού είναι μέσα στα δέκα κορυφαία ντέμρπι του κόσμου.

Ο προπονητής

Ο Χόρχε Σαμπαόλι, γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου, του 1960 και είναι ομοσπονδιακός προπονητής της Χιλής από το 2012. Η καριέρα του ως προπονητής έχει περιοριστεί σε ομάδες της Λατινικής Αμερικής και δεν έχει κάνει το βήμα στην Ευρώπη.

Η 23άδα για Βραζιλία

Τερματοφύλακες: Κλαούντιο Μπράβο (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Τζόνι Ερέρα (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε), Κρίστοφερ Τοσέλι (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα)

Αμυντικοί: Γκάρι Μέντελ (Κάρντιφ), Γκονσάλο Χάρα (Νότιγχαμ Φόρεστ), Χοσέ Ρόχας (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε), Εουχένιο Μένα (Σάντος), Μαουρίσιο Ίσλα (Γιουβέντους)

Μέσοι: Αρτούρο Βιδάλ (Γιουβέντους), Φελίπε Γκουτιέρες (Τβέντε), Χοσέ Πέδρο Φουενσαλίδα (Κόλο Κόλο), Φρανσίσκο Σίλβα (Οσασούνα), Τσαρλς Αρανγκουίς (Ιντερνασιονάλ), Μαρσέλο Ντίας (Βασιλεία), Κάρλος Καρμόνα (Αταλάντα), Μίκο Αλμπόρνος (Μάλμε), Ζαν Μποσεζούρ (Γουίγκαν)

Επιθετικοί: Χόρχε Βαλδίβια (Παλμέιρας), Αλέξις Σάντσες (Μπαρτσελόνα), Εστέμπαν Παρέδες (Κόλο Κόλο), Εντουάρντο Βάργκας (Βαλένθια), Μαουρίσιο Πινίγια (Κάλιαρι), Φαμπιάν Ορεγιάνα (Θέλτα)

Ο στόχος

Η Χιλή έχει υψηλές βλέψεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Διαθέτει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται, όπως ο Αρτουρο Βιντάλ της Γιουβέντους, ο Αλέξις Σάντσες της Μπαρτσελόνα και Εντουάρντο Βάργκας της Βαλένθια

Η φανέλα

Keywords
Τυχαία Θέματα