Το κίνημα της Ταξίμ συνεχίζει στην Τουρκία -Βάφoυν σκάλες στα χρώματα του ουράνιου τόξου

13:24 6/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Έναν νέο τρόπο βρήκαν οι εξεγερμένοι της πλατείας Ταξίμ για να δείξουν την αγανάκτησή τους απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν και τις τελευταίες εξελίξεις! Επέλεξαν να αφήσουν - και μάλιστα έντονα το "σημάδι" τους - ζωγραφίζοντας όλες τις σκάλες της Κωνσταντινούπολης στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

«Ζούμε σε μια χώρα όπου οι διαφορετικές φωνές δεν γίνονται ανεκτές. Εμείς λοιπόν ως αντίδραση αποφασίσαμε να βάψουμε όλες τις σκάλες στα χρώματα του ουράνιου τόξου», δηλώνει στην εφημερίδα Liberation, ένα

μέλος της καλλιτεχνικής αυτής ομάδας ο Ζενέπ.

Τα πρώτα πινέλα βγήκαν στις 27 Αυγούστου, όταν μάλιστα ένας 64χρονος συνταξιούχος μηχανικός, ο Χουσείν Τσετινέλ, έβαψε τα σκαλιά ενός δρόμου που οδηγεί στην Πλατεία Ταξίμ.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες με τις Αρχές και τον δήμαρχο την πόλη να ξαναβάφουν λευκά τα σσκαλοπάτια. Όμως η κίνηση είχε ήδη κάνει τη δουλειά της και λίγες ώρες αργότερα τα σκαλιά ξαναβάφτηκαν στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ τα social media ανάλλαβαν να το διαφημίσουν.

Λίγο μετά, σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Hurriyet, 20 πόλεις βάφονταν στις ζωηρές αποχρώσεις. «Είναι φυσιολογικό να βάφει κάποιος επειδή του αρέσει το δημόσιο χώρο; Κι αν εγώ, για παράδειγμα, πάρω ένα πινέλο να βάψω το Μαυσωλείο του Ατατούρκ θα συμφωνούσατε;» γράφει αρθρογράφους υποστηρικτής του Ερντογάν στην εφημερίδα Star Ahmet Kekec.

«Ποιός φοβάται τα χρώματα; Κανείς! Εκτός από τους δικτάτορες...Μπορεί κάποιος να φοβάται το ουράνιο τόξο; Βλέπουν τα 7 χρώματα και νομίζουν ότι βλέπουν τον εχθρό...Ας τους κάνει ο καλός Θεός σοφότερους!» απαντά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής κόμματος της αντιπολίτευσης, ενώ ο δήμαρχος του Καντίκοϊ, έγραψε: «Οι κάτοικοι του Καντίκοϊ μπορούν να βάφουν τους δρόμους όπως θέλουν. Ελευθερία στα χρώματα!».1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα