Το φιλί του πολέμου

Γιος μπακάλη, μάγος της διπλωματίας και με ορκισμένους εχθρούς για τον πολιτικό του αμοραλισμό ο Henry Kissinger βαράει τα τύμπανα του πολέμου.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Σε ηλικία 89 ετών ο Henry Kissinger, ίσως ο πιο αιρετικός διπλωμάτης της τελευταίας πεντηκονταετίας με εμπλοκές στον πόλεμο του Βιετνάμ, πραξικοπημάτων (όπως και αυτού της Κύπρου) και παρόλα αυτά τιμημένος με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης,

δίνει μια συνέντευξη που συζητιέται αυτές τις μέρες. Διατηρώντας ακόμα και τώρα μια εταιρία συμβούλων, με τα μυαλά τετρακόσια και λίγες μέρες πριν θάψει στα μέση του Δεκέμβρη τον ταγμένο πολέμιο του δημοσιογράφο Christopher Hitchens που έγραψε μέχρι και βιβλίο για να τον κατηγορήσει ως εγκληματία πολέμου, επαναφέρει το θέμα μιας άνευ προηγουμένου σύρραξης.

Το τρέμουλο της ευρωζώνης (με το ρόλο της Ελλάδας σε πειραματόζωο), η ενδυνάμωση της Κίνας και της Ρωσίας στο μετασοβιετικό μοντέλο και το τελικό χτύπημα στο ξέσπασμα μιας σύρραξης με το Ισραήλ να θέλει να εξουσιάσει τον Αραβικό κόσμο. Φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε όλος ο τζόγος γίνεται για το πετρέλαιο. Όπως λέει και ο γέρο-Henry αν έχεις το πετρέλαιο έχεις τα έθνη και αν έχεις την τροφή έχεις τους ανθρώπους και οσμίζεται καπνισμένες κάννες όντας σίγουρος για το ότι η Αμερική θα πάρει την καρό σημαία. Ο τίτλος της συνέντευξης ηχηρός, ικανός για ένα κόμπο στο λαιμό: “όποιος δεν ακούει τα τύμπανα του πολέμου είναι κουφός”. Τα σχόλια δικά σας όπως και το link για να διαβάσετε το επιμύθιο του Henry – Gate.

Διαβάστε ακόμα:

* Οι “Kennedys” έτοιμοι για το comeback

* Το τελευταίο αντίο στην Eve Arnold

* Παντού υπάρχει ένας μύθος

* Αυτή δεν είναι μια κρίση χρέους

Keywords
Τυχαία Θέματα