Το εμπορικό κέντρο που θα λάτρευαν όλοι οι άντρες! [εικόνες]

Με περισσότερα από 800 καταστήματα και πάνω από πέντε εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα -το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βόρειας Αμερικής- φαντάζει σαν μικρή πολιτεία κάτω από μια γυάλινη οροφή.

Το «West Edmonton Mall» στην Αλμπέρτα του Καναδά, διαθέτει χώρο στάθμευσης για περισσότερα από 20.000 οχήματα, ένα θαλάσσιο πάρκο, ένα πάρκο ψυχαγωγίας, ακόμα και εσωτερικό δάσος.

Το γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο απασχολεί περισσότερους από 23.000 ανθρώπους και λαμβάνει 28,2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ιδρύθηκε από τους αδελφούς Γκερμεζιάν -οι οποίοι κατάγονται από το Ιράν

– και πρόκειται για το μεγαλύτερο στον κόσμο από το 2004 και ύστερα. Το «West Edmonton Mall» προσελκύει μέχρι και 150.000 αγοραστές ημερησίως. Άνοιξε το 1981 και έχει επεκταθεί τρεις φορές από τότε.

Από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία που αξίζει κανείς να επισκεφθεί είναι το ψυχαγωγικό πάρκο και το πάρκο νερού. Το εμπορικό κέντρο διαθέτει επίσης ένα παγοδρόμιο και μια εσωτερική λίμνη που φιλοξενεί ένα πελώριο θαλάσσιο λιοντάρι. Κινηματογράφοι και ξενοδοχεία συμπληρώνουν το παζλ.

Διαθέτει ,τέλος, υπόγειο ενυδρείο που φιλοξενεί πάνω από 100 είδη ψαριών, καρχαρίες, θαλάσσιες χελώνες, πιγκουίνους, ερπετά και αμφίβια.

Καλή διασκέδαση…

Keywords
Τυχαία Θέματα