Το δράμα των πεζών – Πως οι καταστηματάρχες καταλαμβάνουν αυθαίρετα τα πεζοδρόμια

Περίπατο… πάνε τα δικαιώματα των πεζών σε πολλές κεντρικές περιοχές της Αθήνας. Τραπέζια και καρέκλες, παρτέρια, παράνομες κατασκευές, ακόμη και σιδερένια στηρίγματα τεντών, στέκονται εμπόδιο στον απροβλημάτιστο βηματισμό των πεζών στα πεζοδρόμια.

Αν συνυπολογίσει κανείς την εικόνα των σταθμευμένων οχημάτων επάνω σε αυτά, μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό πως ο βαθμός δυσκολίας της διέλευσης, γίνεται ακόμη πιο μεγάλος, αναγκάζοντας τους πολίτες περιοχών όπως το Γκάζι, ο Κεραμεικός και το Κολωνάκι, να κάνουν σλάλομ

για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Τα παράπονά τους, είναι πολλά και συνήθη, αλλά όπως σημειώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Εύα Κοντοσταθάτου οι επιχειρηματίες δεν πτοούνται από τους ελέγχους και τα πρόστιμα.

Πηγή φωτογραφίας: Τα Νέα

«Από την πλευρά μας στηρίζουμε εμπράκτως τους επιχειρηματίες, με στόχο να δημιουργήσουμε οικονομικές συνθήκες ώστε να ανταπεξέλθουν και να επιβιώσουν. Δεν μπορούμε, όμως, να δεχθούμε ότι αυτό θα γίνει εις βάρος των κατοίκων και του κοινωνικού συνόλου, οι οποίοι θέλουν την ησυχία τους και μια ανθρώπινη πόλη» δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα.

Και συνέχισε: «Πρέπει να επιβιώσουμε όλοι στην πόλη και όχι μόνο η μία ομάδα ή άλλη. Οτιδήποτε όμως παράνομο γίνεται, οποιαδήποτε παρατυπία και αυθαιρεσία, πρέπει να τιμωρείται».

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως τον περασμένο Απρίλιο συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε επιχείρηση απομάκρυνσης παράνομων κατασκευών και τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα στο Γκάζι, με τα οποία είχε καταληφθεί πλήρως το πεζοδρόμιο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας είχα… φυτρώσει ξανά, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος Κατοίκων του Κεραμεικού, Γκαζιού, Ρουφ, «Μέγας Αλέξανδρος», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Παράλληλα, συμπράξεις πολιτών και σε άλλες περιοχές ζητούν την αυστηροποίηση των ποινών από τη δημοτική αστυνομία, σχετικά με τις παραβάσεις των καταστηματαρχών, όχι μόνο για την παράνομη κατάληψη δημοσίων χώρων, αλλά και για την πρόκληση οχλαγωγίας σε κατοικημένες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα