Την Πέμπτη η ετήσια έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

11:32 9/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Το πρωί της Πέμπτης θα παρουσιαστεί στον Τύπο η ετήσια έκθεση για το 2012 που υπέβαλε στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακινζτής.

Η έκθεση περιλαμβάνει τις νομοθετικές και οργανωτικές προτάσεις που υπεβλήθησαν το 2012 για την πάταξη της διαφθοράς και την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης στο δημόσιο. Λόγος γίνεται επίσης για την άσκηση της πειθαρχικής δικαιοδοσίας στα πλαίσια πειθαρχικού ελέγχου των δημοσίων

υπαλλήλων ενώ παρατίθενται χαρακτηριστικές υποθέσεις που χειρίσθηκε κατά το 2012 το γραφείο του κ.Ρακιντζή και γίνεται μια συνολική επισκόπηση του έργου του.

Στα παραρτήματα παρατίθενται η ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) και η βασική νομοθεσία που αφορά στην ΓΕΔΔ και στο ΣΟΕΕ. Στην ετήσια έκθεση του ΣΟΕΕ παρουσιάζεται μεταξύ άλλων περιληπτικά η δραστηριότητα των βασικών Σωμάτων και Υπηρεσιών Επιθεώρησης και Ελέγχου κατά το 2012 και ο προγραμματισμός όσον αφορά την δράση τους για το τρέχον έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα