Την Κυριακή το μετρό Συντάγματος θα γεμίσει μουσική και παραμύθια με την Καμεράτα

Μουσική και παραμύθια με την Καμεράτα θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, την ερχόμενη Κυριακή, στις 12:30 το μεσημέρι, στο χώρο των πολλαπλών χρήσεων του σταθμού του μετρό «Σύνταγμα».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν το δημοφιλή ηθοποιό Δημήτρη Πιατά και τις ταλαντούχες Τατιάνα Μπρε και Δήμητρα Παπασταύρου να αφηγούνται με ξεχωριστό τρόπο δυο υπέροχα μουσικά παραμύθια από τους συνθέτες Δήμητρα Τρυπάνη και Τάσο Ρωσόπουλο. Πρόκειται για τα παραδοσιακά παραμύθια «Η εκδίκηση

της νεράιδας» και «Το βασιλόπουλο και ο δράκος».

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα μουσικά παραμύθια, η Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και ο διεθνούς φήμης μαέστρος Γιώργος Πέτρου θα καλωσορίσουν το κοινό με ένα μελωδικό μουσικό κομμάτι το Πρελούδιο για ορχήστρα εγχόρδων του Γιάννη Σακελλαρίδη, γιου του δημοφιλούς συνθέτη του «Βαφτιστικού», Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Αμέσως μετά σειρά έχει το ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι «Η εκδίκηση της νεράιδας» της Δήμητρας Τρυπάνη (μουσική /προσαρμογή κειμένου) μέσα από τις αφηγήσεις της Τατιάνας Μπρε και της Δήμητρας Παπασταύρου και το οποίο μιλάει για «τον βασιλιά της Μυρμιδονίας που αγαπούσε τη Δημητρούλα, μια νεαρή όμορφη κοπέλα που κανείς δε γνώριζε ότι είναι κόρη της Νεράιδας του δάσους... Μα, εκείνη αγαπούσε έναν νεαρό αγρότη. Ο βασιλιάς από τη ζήλια του αποφάσισε να σκοτώσει τον αγρότη και τον κάλεσε σε μονομαχία στο δάσος...».

Το δεύτερο παραμύθι «Το βασιλόπουλο και ο δράκος», σε κείμενο Γιώργου Κοροπούλη και μουσική Τάσου Ρωσόπουλου με την Κορίνα Βουγιούκα στην κιθάρα και το Δημήτρη Δεσύλλα στα κρουστά, θα αφηγηθεί ο Δημήτρης Πιατάς. «Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν ένα βασιλιάς που ήταν πολύ λυπημένος γιατί δεν είχε αποκτήσει παιδιά. Έτσι έταξε στο δράκο το πρώτο παιδί που θα αποκτούσε και... πράγματι, σε εννέα μήνες η βασίλισσα γέννησε ένα όμορφο βασιλόπουλο. Πέρασαν όμως τα χρόνια, ο δράκος ήρθε να το ζητήσει πίσω...».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή του Μουσικού και Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ελλάδος (Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής) και της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες). Την πρωτοβουλία αυτή, στηρίζει η Ο.Σ.Κ. Α.Ε. (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων).

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα