Τιμάει τα γαλόνια του: Ανθυπασπιστής παρενοχλούσε σεξουαλικά την 15χρονη ανιψιά του

Ανθυπασπιστής του Στρατού Ξηράς παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω Facebook την 15χρονη ανιψιά του.

Ο 38χρονος άνδρας είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 14 και 15 ενώ το δεύτερο παιδί του έχει αναπηρία 67%. Επίσης σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και η γυναίκα του. Ο ανθυπασπιστής διατηρούσε δύο ψεύτικα προφίλ στο Facebook και κατά την διάρκεια του περασμένου έτους είχε προσεγγίσει μέσω διαδικτύου πέντε ανήλικα κορίτσια, κάνοντάς τους ασελγείς προτάσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους είχε ζητήσει και να συναντηθούν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα protothema.gr, η υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία που έγινε από τους γονείς της 15χρονης. Συγκεκριμένα κατήγγειλαν ότι άγνωστος μέσω του Facebook, αλλά και κινητού τηλεφώνου, συνομιλούσε με την ανήλικη κόρη τους, χρησιμοποιώντας αισχρές φράσεις, κάνοντάς της ασελγείς προτάσεις, ενώ γινόταν και ανταλλαγή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου.

Έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε τα ηλεκτρονικά στοιχεία του πρώην ανθυπασπιστή, ο οποίος εντοπίστηκε και από εκεί και πέρα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Μετά από την αποκάλυψη της δράσης του, το Γενικό Επιτελείο Στρατού αποφάσισε την απόταξη του 38χρονου από τις τάξεις του στρατεύματος, καθώς κρίθηκε ότι οι πράξεις του συνιστούν παράπτωμα, που αφορά στη στρατιωτική τιμή.

Από την πλευρά του, ο πρώην στρατιωτικός υποστηρίζει πως η επικοινωνία που είχε με την 15χρονη ανιψιά του δεν είχε ερωτικό η σαρκικό χαρακτήρα και ότι απλώς γίνονταν κάποιες ευκαιριακές και άκρως επιπόλαιες συνομιλίες μεταξύ τους μέσω Facebook -πνευματικού, θεωρητικού, πλατωνικού περιεχομένου. Ο ίδιος λέει ότι η 15χρονη εμφανίστηκε αρχικά σαν ενήλικη και κατάφερε να τον πείσει επειδή είχε εκπληκτική ωριμότητα και απίστευτη ευκολία γραφής και επικοινωνίας.

Επίσης ισχυρίζεται ότι τις συνομιλίες μέσω Facebook τις επεδίωξε με επιμονή η ανήλικη και φυσικά με την ελεύθερη βούλησή της, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο 38χρονος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας. Μετά από παρέμβαση των γονιών της, ο θείος της 15χρονης προσπάθησε, όπως ισχυρίζεται, να διακόψει την επικοινωνία τους, κάτι που τελικά το πέτυχε προσωρινά. Ωστόσο εκείνη τον πίεζε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, και προσπαθούσε να τον επαναπροσεγγίσει.

Ο 38χρονος υποστηρίζει ότι γι αυτό το λόγο η 15χρονη δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook και επικοινώνησε πάλι μαζί του. Αρχικά εκείνος δεν αντιλήφθηκε αμέσως ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και ξεκίνησε και πάλι την ηλεκτρονική επικοινωνία μαζί της, χωρίς να έχει, τουλάχιστον από την πλευρά του, πρόθεση συνάντησης μαζί της.

Ο θείος της 15χρονης ισχυρίζεται ότι η ανιψιά του, στην προσπάθεια της να τον προσεγγίσει και πάλι έφθασε στο σημείο να επικοινωνεί, να συνομιλεί και να πιέζει ακόμη και τη σύζυγό του και θεία της για επαναφορά των σχέσεων. Ο πρώην ανθυπασπιστής ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε οιαδήποτε ερωτική πράξη με την ανιψιά του. Χαρακτηριστικά τονίζει ότι δεν είχε, ούτε υπήρξε περίπτωση να έχει ποτέ σωματική επαφή με την ανιψιά του, κάτι εξάλλου που αποδεικνύεται και από τις διαδικτυακές συνομιλίες τους. Επιπλέον, η ηλεκτρονική σχέση με την ανιψιά του ποτέ δεν έγινε γνωστή ούτε στον τόπο καταγωγής της ούτε και στον τόπο διαμονής της.

Επειτα απ' όλα αυτά, όπως αναφέρει ο πρώην στρατιωτικός, νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική κλινική του 424 Νοσοκομείου του ΓΕΣ με δυσθυμική διαταραχή (ήπια καταθλιπτική διαταραχή) και από τότε λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Μετά από την απομάκρυνση του από τον στρατό, ο 38χρονος έκανε αίτηση για ακύρωση της απόφασης του ΓΕΣ και υποστηρίζει ότι τον απέλυσαν για τη στενή προσωπική του ζωή και τα προσωπικά του αισθήματα και όχι γιατί παραβίασε κάποιον στρατιωτικό κανονισμό.

Δηλαδή, το ΓΕΣ υπερέβη τόσο το Σύνταγμα όσο και την κοινή νομοθεσία, αφού ουσιαστικά αποφάσισε -παραβιάζοντας κάθε αίσθηση δικαίου- ότι μπορεί να τιμωρεί πειθαρχικά την προσωπική ζωή του κάθε ενστόλου. Ο πνευματικός δεσμός με την ανιψιά του δεν μπορεί να συνιστά ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα, και ούτε άλλωστε το γεγονός αυτό της επικοινωνίας μείωσε ή επηρέασε την απόδοσή του στα υπηρεσιακά καθήκοντά του, έτσι ώστε να δικαιολογείται ο πειθαρχικός έλεγχός του.

Ο ίδιος τονίζει ότι το Σύνταγμα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και τον ιδιωτικό βίο των πολιτών. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η οριστική απόλυση παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, αφού καταχρηστικά επιβλήθηκε η επαχθέστερη των ποινών, χωρίς να υπολογιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, αλλά και στον κοινωνικό του περίγυρο. Επίσης δεν παραλείπει να πει ότι για τις επικοινωνίες που είχε με την ανήλικη ανιψιά του, ούτε η Στρατιωτική Δικαιοσύνη κινήθηκε σε βάρος του, ούτε όμως και οι γονείς της15χρονης υπέβαλαν κάποια μήνυση εναντίον του.

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα