Τηλεοπτικές άδειες από τη Βουλή – Παρακάμπτει με τροπολογία-εξπρές το ΕΣΡ η κυβέρνηση!

Τροπολογία με διαδικασίες-εξπρές, η οποία μεταφέρει από το ΕΣΡ στη Βουλή την αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες έφερε η κυβέρνηση, διά του αρμοδίου υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

Η τροπολογία θα ψηφιστεί έως την Παρασκευή, όπως ανέφερε στη Διάσκεψη των Προέδρων ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μεταφέροντας ουσιαστικά την αρμοδιότητα για τις άδειες

στην κυβερνητική πλειοψηφία και καταργώντας τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη αρχή του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Ήδη, έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία προεξοφλούν ότι η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική, καθώς δεν μπορεί να παρακαμφθεί η αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει υποπέσει σε «διπλό φάουλ», καθώς η τροπολογία ενσωματώνεται σε νομοσχέδιο για την κύρωση Κοινοτικής Οδηγίας, όπου, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, απαγορεύονται οι τροπολογίες.

The post Τηλεοπτικές άδειες από τη Βουλή – Παρακάμπτει με τροπολογία-εξπρές το ΕΣΡ η κυβέρνηση! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα