Τι να φάτε για να νικήσετε την αϋπνία

Είναι ένα από τα προβλήματα που απασχολούν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στην σύγχρονη κοινωνία. Δεν υπάρχει κάποια θεραπεία και τα χάπια πολύς κόσμος τα αποφεύγει. Η αϋπνία μπορεί να αντιμετωπιστεί και με φυσικούς τρόπους.

Φυσικές τροφές σας βοηθούν να την αντιμετωπίσετε και να κοιμηθείτε ήσυχοι! Η καφεΐνη και η ζάχαρη ανήκουν στις τροφές αυτές. Προσαρμόστε όσο μπορείτε τις διατροφικές σας συνήθειες και καταπολεμήστε την αϋπνία.

Γάλα: Δεν είναι τυχαίο που τα παιδιά πριν κοιμηθούν πρέπει να πιουν το γάλα τους. Το γάλα περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που «ναρκώνει» τον εγκέφαλο.
Πείτε ένα ποτήρι γάλα πριν κοιμηθείτε θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.Γαλοπούλα: Μπορεί να σας φανεί περίεργο όμως και η γαλοπούλα είναι πλούσια πηγή τρυπτοφανή. Μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα με γαλοπούλα. Είναι ένα ελαφρύ γεύμα για το βράδυ και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.Μπανάνες: Αν θέλετε να φάτε ένα φρούτα για βραδινό τότε προτιμήστε τις μπανάνες. Η μπανάνα περιέχει έκτος από τρυπτοφανή και μελατονίνη. Η μελατονίνη είναι μια ουσία που εκκρίνεται από τον εγκέφαλο και ελέγχει τον ύπνο. Βοηθά τον οργανισμό μας να καταλάβει πότε είναι η ώρα να κοιμηθεί και πότε να ξυπνήσει.Βρώμη: Επιλέξτε να φάτε το βραδύ ένα μπολ με βρώμη. Σε συνδυασμό με γάλα είναι ότι χρειάζεστε για να χαλαρώσετε και να προετοιμάσετε τον οργανισμό σας για ύπνο.

Το διαβάσαμε στο www.jenny.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα